Naakte ‘Dodelijke Slachtoffers’ Vogelgriep Hebben Boodschap Voor Amsterdam

Groep roept Benetton op om Australisch Wol te Vermijden Totdat het Verminken van Lammeren en de Export van Levende Schapen Be‰indigd Wordt

Voor onmiddellijke vrijgave:
18 April 2005

Contact:
Andrew Butler, +44 20 7357 9229, ext 230

Arnhem, Nederland ? Om aandacht te vestigen op het systematisch pijnlijk verminken van schapen door de Australische wolindustrie, zal een als schaap verklede medewerker van PETA zijn bebloede ?kont? tonen voor de Benetton-winkel in Arnhem. Deze actie is een onderdeel van PETA?s internationale campagne om de kledinggigant op te roepen geen wol meer te gebruiken van wreed behandelde schapen uit Australi‰.  Tijdens de actie zullen vrijwilligers de voorbijgangers aan moedigen om Benetton te boycotten.  Er zullen borden getoond worden met de slogan ?Benetton is sle-Š Š Š-cht voor schapen? en de shockerende video ?United Cruelty of Benetton? zal worden getoond.  PETA wil dat  Benetton stopt met het verkopen van wol uit Australi‰ tot dat het verminken en het exporteren van levende Australische schapen is beeindigd.

Date:   Dinsdag, 19 April
Time:   12.00
Place:  Benetton, Jansplaats 35, Arnhem

‘Mulesing’ is een wrede verminking waarbij Australische boeren heggenscharen gebruiken om vlees van het achterwerk van lammeren af te snijden zonder enige vorm van pijnstillers. Dit wordt gedaan om op een goedkope manier te voorkomen dat maden zich in het vlees gan nestelen, ondanks dat er meer beschaafde en humane manieren zijn om deze aandoening te voorkomen. Zodra hun wol niet langer nodig is, worden miljoenen schapen op open schepen door weer en wind afgescheept naar het Midden-Oosten. Veel zieke en gewonde dieren worden behandeld als normale vracht en worden overboord gegooid, of levend en wel in gehaktmachines gestopt. De overlevenden van deze slopende reis worden afgemaakt door hun keel door te snijden terwijl ze volledig bij kennis zijn.

Na jarenlang de Australische overheid gevraagd te hebben een eind te maken aan deze wreedheden heeft PETA United States in Oktober 2004 een internationale boycot aangekondigd tegen Australisch wol. PETA heeft al steun gekregen van gerenommeerde winkeliers zoals Abercrombie & Fitch in de Verenigde Staten en George en New Look in Groot-Brittanni‰. Benetton, daarentegen, heeft geen maatregelen genomen om de ergste vormen van mishandelingen van schapen tegen te gaan.

“De ?united colours? van Benetton worden steeds roder”, aldus Jodi Ruckley, Campagne Co”rdinator van PETA Europe. “Als Benetton geen bloed van miljoenen schapen meer aan zijn handen wil hebben, moet het bedrijf weigeren om nog langer kleding te verkopen die van Australisch wol is gemaakt.”

PETA roept consumenten op om Benetton te boycotten tot het bedrijf stopt met het gebruik van Australisch wol en zal Benetton bombarderen met wereldwijde reclamecampagnes en protesten om het publiek bewust te maken van Benetton?s beleid. Ga voor meer informatie naar UnitedCrueltyOfBenetton.com.

#