Naakte PETA-Sympathisant Op Een ‘Bebloede’ Australische Vlag Buiten De Ambassade Om Te Protesteren Tegen Verminking Van Lammeren

Wat: Een sympathisant van PETA zal voor de Australische ambassade in Den Haag naakt op een enorme met ‘bloed’ doordrenkte vlag liggen om te protesteren tegen ‘mulesing’, een barbaarse praktijk waarbij stukken vlees van de huid van lammeren worden weggesneden met een instrument dat lijkt op een heggenschaar. Mulesing is een grove en wrede poging om te voorkomen dat schapen besmet raken met maden, ook wel ‘flystrike’ genoemd. Andere PETA-sympathisanten houden borden omhoog waarop een lam te zien is met een rauwe, bloedende achterkant waarop staat: “Australi‰: Stop het verminken van lammeren voor wol”. De Australische wolindustrie is op haar belofte teruggekomen om vanaf 2010 mulesing verminking af te bouwen. Zonder daadwerkelijke uitvoering of het stellen van een tijdslijn voor het be‰indigen van mulesing, kan de wolindustrie toenemende druk van PETA en het publiek blijven verwachten.

“Door te weigeren op te treden tegen de wolindustrie, hebben de Australische leiders het bloed van talloze lammeren aan hun handen”, zegt PETA-sympathisant Isabelle Goetz. “Diervriendelijke alternatieven voor mulesing worden door veel boeren gebruikt, maar Australi‰ lijkt vastbesloten om lammeren te blijven verminken in plaats van haar wolindustrie te moderniseren.”

Experts zijn van oordeel dat het omschakelen naar schapen die minder gevoelig zijn voor flystrike binnen twee jaar kan worden bereikt. Schapenhouders in Nieuw-Zeeland ? en zelfs veel in Australi‰ ? zijn als gestopt met mulesing. De PETA-zusterorganisaties hebben tientallen kledingontwerpers en retailers ? waaronder Abercrombie & Fitch, H&M, Limited Brands, Liz Claiborne, Gap Inc. en Timberland ? overgehaald om te stoppen met het gebruik van wol van verminkte schapen.

Waar: Voor de Australische ambassade
Carnegielaan 4, 2517 KH Den Haag

Wanneer: Maandag 16 mei 2011, 10.00 uur stipt

Uw aanwezigheid wordt op prijs gesteld. Neem om te reageren alstublieft contact op met Isabelle Goetz op +33 (0)7 60 66 77 99 of via [email protected] (PETA Duitsland).