Natalie Imbruglia Veroordeelt Bont In Sexy Nieuwe Advertentie Van PETA Nederland

Voor directe publicatie:
18 november 2008

Contact:
Stichting PETA Nederland: 0900 – 235 7382; [email protected]

Amsterdam ? Wat is het verschil tussen een lange bontjas en een klein randje bont? “Niets”, zegt de beroemde Australische zangeres, actrice en model Natalie Imbruglia. Ze nam tijd vrij om te poseren voor een sexy nieuwe anti-bontadvertentie van Stichting PETA Nederland. In de advertentie drukt Natalie een konijn liefdevol tegen haar blote bovenlijf. Daarnaast staat haar uitspraak “Probeer hem maar eens uit te leggen dat het gewoon een klein stukje bont is”.

“Er bestaat g‚‚n vriendelijke manier om een dier te villen”, zegt Natalie, die schitterde in de populaire Australische soap Neighbours. Ze begon haar muziekcarriŠre met de internationale hitsingle Torn en in 1997 verscheen haar debuutalbum Left of the Middle, waarvan wereldwijd meer dan zeven miljoen exemplaren werden verkocht. Ook wist ze een MTV Music Award te bemachtigen. “Iedereen die bont draagt, van welk dier dan ook, is medeverantwoordelijk voor de martelingen en gruwelijke dood van miljoenen dieren per jaar.”

Waarom gaan bij Natalie de haren recht overeind staan als het om bont gaat? Dieren die in de natuur met wildklemmen worden gevangen voor hun vacht, moeten vaak dagenlang lijden voordat ze worden doodgeslagen of doodgeknuppeld. Wereldwijd leven dieren op pelsdierfokkerijen in krappe en smerige kooitjes, waar ze worden blootgesteld aan de meest uiteenlopende weersomstandigheden. Ze ondergaan ernstig psychisch en lichamelijk leed, voordat ze worden vergiftigd, vergast, ge‰lektrocuteerd of hun nek wordt gebroken, terwijl ze gillen en kronkelen van de pijn. Een undercoveronderzoek van konijnenbontfokkerijen in Frankrijk en China bevat videobeelden van konijnen die heftig trillen en schokken als hun de keel wordt doorgesneden. Op een Chinese pelsdierfokkerij is te zien dat werknemers konijnen aan de oren uit kooien trekken en hen handmatig met een elektriseerapparaat stroomstoten toedienen terwijl de konijnen krijsen.

Dit is niet de eerste keer dat Natalie opkomt voor dieren die worden afgeslacht voor de modeindustrie. In 2005 vertelde ze het tijdschrift Cosmopolitan hoe de chinchilla bontjas van J-Lo gemaakt moet zijn en ze liet geen enkel gruwelijk detail achterwege.

De beeldschone advertentie werd geschoten door celebrityfotograaf Karl Grant. Ga voor meer informatie en om de advertentie te bekijken naar PETA.nl. Een exemplaar in hogere resolutie kunt u gratis bij [email protected] opvragen.