Nederlandse regering werkt aan uitfasering dierproeven – met de hulp van PETA

Voor directe publicatie:

29 september 2016

Contact:

Stichting PETA Nederland 0900 235 7382; [email protected]

Nederland wilt vanaf 2025 alleen nog dierproefvrije test methoden gebruiken

Amsterdam – Nederland neemt een historische stap en een groot standpunt in voor de rechten van dieren – en mensen! De Nederlandse regering werkt hard om dierproeven compleet uit te faseren en PETA UK wetenschappers zijn gevraagd te helpen.

Nederland heeft al een motie aangenomen waarin wordt verklaard dat experimenten op primaten moeten worden uitgefaseerd, en nu is het doel om enkel menselijk-relevante, niet-dierlijke proefmethoden te gebruiken vanaf 2025. Deze baanbrekende beslissing is de eerste van zijn soort in welk land dan ook. Het geeft de huidige innovaties in de moderne wetenschap weer en de veranderende mentaliteit jegens de moraliteit van het gebruik van dieren in experimenten. Het is een gigantische stap die ontelbaar veel dieren zal redden en hopelijk andere landen inspireert hetzelfde te doen.

De wetenschappelijk beleidsadviseur bij PETA UK Dr. Julia Baines en PETA Nederland-woordvoerder Yvonne Lemmen waren onlangs uitgenodigd voor een overleg met ambtenaren van het Nationaal Comité advies dierproevenbeleid (NCad) in Den Haag ter bespreking van specifieke manieren om dierproeven te kunnen vervangen. In aanleiding hierop leverden onderzoekers van PETA US en PETA UK een informatiedossier aan om de Nederlandse regering bij te staan in de overgang naar proefdiervrijonderzoek.

“We zijn ontzettend blij dat Nederland blijft streven naar ethische, diervrije wetenschap en we kijken uit naar de dag waarop het besnijden, drogeren, schieten, verbranden en elektrocuteren van dieren voorgoed tot de geschiedenis behoort”, aldus Dr. Baines.

Bezoek PETA.nl voor meer informatie of de LinkedIn discussie groep van NCad: ”Towards A Future Of Scientific Progress Without The Use Of Experimental Animals”, wat de discussie naar de gouden standaard van dierproefvrije wetenschappelijk innovatie promoot.

#