NIEUW RECLAMEBORD VAN PETA NABIJ HET VATICAAN VERKONDIGT ‘IK BEN IEMAND, NIET IETS’

Voor onmiddelijke publicatie:
6 februari 2018

Contact:
Stichting PETA Nederland 0900 235 7382; [email protected]

NIEUW RECLAMEBORD VAN PETA NABIJ HET VATICAAN VERKONDIGT ‘IK BEN IEMAND, NIET IETS’
Wordt vegan voor de vastentijd: groep spoort mensen aan om het individu te zien achter elke vleesmaaltijd

Vaticaanstad – Er is vandaag een reclamebord verschenen in Rome, vlakbij het Sint-Pietersplein in Vaticaanstad, met daarop een varkensgezicht en de tekst ‘Ik ben iemand, niet iets. Kies deze vastentijd voor vegan.’ De campagne is door PETA gelanceerd om iedereen ertoe aan te zetten vegan te worden gedurende de vastentijd en zo dieren te helpen, het milieu te beschermen en gezond te worden.

Foto’s zijn ook hier, hier en hier beschikbaar.

“Varkens, koeien, schapen en kippen verschillen niet van mensen wat betreft het voelen van pijn en angst en het waarderen van hun leven,” zegt de directeur internationale programma’s van PETA UK, Mimi Bekhechi. “PETA moedigt iedereen aan medeleven voor dieren te tonen door vleesmaaltijden over te slaan en voor diervriendelijk en gezond vegan eten te kiezen tijdens deze vastentijd.”

PETA – wiens motto gedeeltelijk luidt, “dieren zijn niet van ons om te eten” – merkt op dat Jezus waarschijnlijk geschokt zou zijn door de hedendaagse intensieve vlees-, eier-, zuivel- en visindustrieën – waarin dieren stelselmatig worden mishandeld en hen respect en mededogen worden ontzegd. De kelen van kippen en kalkoenen worden vaak doorgesneden terwijl ze nog bij bewustzijn zijn, vissen worden levend opengesneden of achtergelaten om te stikken op het dek van vissersboten en kalveren worden binnen enkele uren na de geboorte weggenomen van hun moeders zodat de melk die de natuur voor hen heeft bedoeld door mensen kan worden geconsumeerd.

Naast het ondersteunen van de inherente wreedheid die gepaard gaat met het fokken van dieren voor hun vlees is de consumptie daarvan en van andere levensmiddelen van dierlijke oorsprong ook in verband gebracht met een verhoogd risico op hartziekten, beroertes, obesitas, diabetes en sommige vormen van kanker.

Ga voor meer informatie naar PETA.nl.

#