Nieuwe video onthult lijden van primaten, olifanten en andere dieren voor toeristen in Thailand

Voor onmiddellijke publicatie:

13 juni 2019

Contactgevens:

Stichting PETA Nederland 0900-235 7382; [email protected]

NIEUWE VIDEO ONTHULT LIJDEN VAN PRIMATEN, OLIFANTEN EN ANDERE DIEREN VOOR TOERISTEN IN THAILAND

PETA Azië onthult kale kooien, open wonden, dieren die gestoken worden met pinnen en meer in Samutprakarn Crocodile Farm and Zoo

Amsterdam – Kort nadat National Geographic een rapport uitbracht waarin wreedheid in de dierentoerismeindustrie werd blootgelegd, heeft PETA Azië nieuwe videobeelden verkregen van dieren die lijden in Samutprakarn Crocodile Farm and Zoo.

In Samutprakarn vond PETA Azië olifanten die aan extreem korte kettingen gehouden werden, waaronder Gluay Hom, die nog maar een baby was. Ze leden aan bloedende wonden en de begeleiders prikten ze met scherpe metalen pinnen om ze te dwingen ritten te geven en trucs uit te voeren, zoals bowlen, schilderen en dansen. Zonder de mogelijkheid om met elkaar om te gaan wiegden de olifanten voortdurend heen en weer, een symptoom van psychisch leed.

PETA Azië-ooggetuigen ontdekten ook dat dieren zoals een tijger, een chimpansee en een orang-oetan werden uitgebuit als fotorekwisieten. Wanneer ze niet voor foto’s werden gebruikt, werden de primaten in krappe kooien gehouden. Ze leken gefrustreerd en depressief, omdat ze geen mentale stimulans kregen en geen gelegenheid tot sociale interactie hadden, beide uiterst belangrijk voor hun welzijn.

“De dieren in deze Thaise dierentuin zien niets anders dan beton, kettingen en kooien”, zegt de vicedirecteur internationale campagnes van PETA Azië, Jason Baker. “PETA roept reizigers over de hele wereld op om uit de buurt te blijven van elke faciliteit die wilde dieren tot een ellendig leven van geweld en ontbering veroordeelt.”

De Thaise olifantenindustrie is berucht om het phajaan-ritueel, waarbij babyolifantjes die nog niet gespeend zijn bij hun moeders worden weggesleept, worden vastgehouden, genadeloos worden geslagen en dagenlang met scherpe pinnen worden gestoken. Deze behandeling breekt hun geest, waarna ze de rest van hun leven in gevangenschap doorbrengen in faciliteiten zoals Samutprakarn.

Foto’s van het onderzoek zijn hier beschikbaar. Videobeelden van uitzendkwaliteit zijn hier beschikbaar. Bezoek PETA.nl voor meer informatie en manieren om dieren te helpen.

#