Nieuwe video van PETA India brengt illegale hondenvleeshandel aan het licht

Nieuwe video van PETA India brengt illegale hondenvleeshandel aan het licht

Amsterdam – Het is in India illegaal om honden te doden voor hun vlees, maar een nieuwe video van PETA India, opgenomen op markten in het noordoosten van India, onthult een bedrijvige handel in hondenvlees. Pups blaffen in kooien terwijl volwassen honden, met een dichtgebonden snuit, worstelen om te ontsnappen uit een zak. Nadat de honden zijn verkocht, verwijderen de verkopers hun interne organen en verschroeien hun lichamen met een gasbrander.

Andere dieren die er te koop waren levende palingen, muizen, kikkers en vogels. Overal was bloed en lagen ingewanden, en kopers en verkopers raakten routinematig dode dieren aan zonder handschoenen te dragen, met het risico om ziektes over te dragen. Van COVID-19 wordt door experts sterk vermoed dat dit afkomstig is van een markt met levende dieren – en SARS, de varkensgriep en de vogelgriep zijn ook gelinkt aan de praktijk van dieren opsluiten en ze doden voor voedsel.

“Of men nu honden verkoopt in Dimapur of vogels in Brooklyn, smerige markten met levende dieren zijn hotspots van leed en een kweekvijver voor pandemieën”, zegt Mimi Bekhechi, campagne-adviseur bij PETA. “PETA-gelieerden over de hele wereld roepen de World Health Organization op om deze wrede en gevaarlijke markten te sluiten en dringen er bij een ieder, die zich aan deze beelden stoort, op aan om over te stappen op een veganistische leefstijl.”

PETA India heeft een klacht ingediend en de plaatselijke autoriteiten gewezen op de markten met levende dieren, die ook dieren in het wild en dierenbeschermingswetten blijken te schenden.

PETA, die onder andere als motto heeft dat “dieren er niet zijn voor ons om op te eten” verzet zich tegen speciësisme, een wereldbeeld dat de mens superieur is. Bezoek voor meer informatie PETA.nl of volg de groep op Twitter of Facebook.

Contact:

Sascha Camilli +44 (0) 20 7923 6244; [email protected]

#