Olympische Spelen Vancouver Doelwit PETA Wegens Afslachten Zeehonden

Amsterdam ? Nu alle ogen gericht zijn op Canada in de aanloop naar de Olympische Winterspelen in Vancouver in 2010, vestigt Stichting PETA Nederland de aandacht op een schaamteloze kant van Canada: de jaarlijkse afslachting van honderdduizenden babyzeehondjes. Samen met andere PETA-organisaties vragen we wereldwijd 205.000 mensen om hetzelfde aantal gedode zeehonden te gedenken via een eenvoudige online e-mailactie. Met deze actie laten de deelnemers de Canadese premier Stephen Harper weten dat het de hoogste tijd is dat Canada een einde maakt aan dit bloedbad.

Onderdeel van de nieuwe campagne zijn onder andere:

? PETA Nederland werkt samen met de zelfstandige PETA-takken in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Duitsland, Frankrijk, India, Australi‰ en Azi‰ en vraagt namens alle dierenbeschermingsorganisatie ter wereld aandacht voor de slachtpartij met vindingrijke, vriendelijke acties en het versturen van actie-oproepen naar miljoenen sympathisanten.


? De diverse PETA-organisaties gebruiken hetzelfde campagnelogo: een persiflage van het Olympische logo. Hierop knuppelt een jager een babyzeehond dood en zijn de vijf Olympische ringen met bloed doordrenkt. Het logo komt op buttons en posters en zal gebruikt worden bij evenementen die wereldwijd voorafgaan aan de Olympische Spelen.

 

? Naar het Olympisch Organiserend Comit‚ in Vancouver worden brieven gestuurd met het verzoek mee te helpen om de Canadese overheid ervan te overtuigen de slachtpartijen te stoppen die Canada in een zeer kwaad daglicht stellen. 

De wereld keek afgelopen jaar vol afschuw toe toen de Canadese overheid toestemming gaf voor het doden van meer dan 205.000 babyzeehonden. De jaarlijkse slachtpartij vindt gewoonlijk plaats op de ijsvlakten van Newfoundland en Labrador. De schedel van deze vriendelijke diertjes wordt ingeslagen of ze worden doodgeschoten. Vaak worden ze levend gevild onder luid gejammer van de hulpeloos toekijkende moederdieren.

 

“Als Canada met de Olympische Spelen haar reputatie voor de wereld wil oppoetsen, zou men als eerste het zeehondenbloedbad moeten afschaffen dat wereldwijd sterk wordt veroordeeld”, zegt PETA-voorzitter Ingrid E. Newkirk. “We willen ervoor zorgen dat iedere ge‹nteresseerde in de Canadese Spelen wordt ge‹nformeerd over het schaamteloze Canada.”

 

Ga voor meer informatie alstublieft naar PETA.nl.