Onderzoek naar wolindustrie-werknemers na onthullingen van PETA Azië

Onderzoek naar wolindustrie-werknemers na onthullingen van PETA Azië

Beelden onthullen dat werknemers schapen schoppen, slaan en snijden

Amsterdam – Nu de feestdagen snel dichterbij komen, geeft PETA Azië gloednieuw beeldmateriaal vrij van een onderzoek dat schapenmishandeling toont in de Australische wolindustrie – waar 88% van ’s werelds wol voor kleding wordt geproduceerd – en mensen aanspoort om cadeaus gemaakt van wol van hun inkooplijstjes te verwijderen.

Een scheerder stond op de nek van een schaap en sloeg twee anderen in het gezicht, een opzichter schopte twee schapen en scheerders sneden stukken huid af van sommige schapen en lieten vele anderen met bloederige wonden achter. Een andere scheerder gaf een schaap geen pijnstillers voordat hij probeerde een gapende wond dicht te hechten met een naald die bot leek. Bij een ander incident sneed een scheerder bij een hoogzwanger schaap in haar vaginale verzakking en gebruikte vervolgens haar eigen wol om haar bloed van de vloer te vegen. Toen de onderzoeker van PETA Azië het schaap naar een dierenarts bracht, werd ontdekt dat ze had geprobeerd een doodgeboren lam te baren en dat ze geëuthanaseerd moest worden.

“Elke wollen trui en sjaal die tijdens de feestdagen wordt verkocht, is het resultaat van het feit dat schapen worden geschopt, geslagen of achtergelaten in een plas van hun eigen bloed op de vloer van een scheerstal,” zegt PETA campagne-adviseur Mimi Bekhechi. “Dit feestseizoen spoort PETA het winkelpubliek aan om stelling te nemen tegen dierenmishandeling door over te stappen op uitsluitend stijlvolle vegan ontwerpen.”

De onderzoeker legde ook vast dat werknemers spraken over andere scheerders die de poot van een lam hadden gebroken, schapen hadden verwond en hen in het oog hadden gestoken. Een scheerder die nog steeds in dienst is, zou uit woede het oor van een schaap hebben afgebeten. Als resultaat van de bevindingen van PETA Azië hebben functionarissen uit Victoria een onderzoek geopend. Dit is de zesde onthulling van de Australische scheerindustrie en de 14e onthulling van de wereldwijde wolindustrie door PETA en haar internationale zusterorganisaties, die samen nu schapenmishandeling hebben ontdekt op 117 plekken in zes landen op vier verschillende continenten.

Foto’s zijn hier beschikbaar en beeldmateriaal van uitzendkwaliteit is hier beschikbaar.

PETA, wiens motto deels luidt: “dieren zijn niet van ons om te mishandelen op welke manier dan ook”, verzet zich tegen het speciësisme, een wereldbeeld waarin de mens superieur wordt geacht. Ga voor meer informatie naar PETA.nl of volg de groep op FacebookTwitter of YouTube.

Contact:

Sascha Camilli +44 (0) 20 7923 6244; [email protected]

#