Ontblote Actrice Toont Dat Alle Dieren Uit Dezelfde Delen Bestaan

Voor directe publicatie:
15 maart 2007

Contactpersoon:
Karen Chisholm (PETA Europe Ltd) +44 (0)20 7357 9229, toestel 229

Amsterdam – Nee, niet Tommy Lee, maar Tommy Hilfiger. Het mode-icoon heeft deze week besloten geen bont meer te gebruiken in zijn collecties en ontving daarom een schitterend boeket bloemen en een bedankbriefje van PETA maatje Pamela Anderson. Het begon allemaal afgelopen augustus, op Pam’s huwelijk in Saint-Tropez, toen ze Hilfiger in contact bracht met PETA medewerker Dan Mathews. Het klikte meteen tussen de twee en ze hebben sindsdien vele gesprekken gevoerd over de kwestie bont – zelfs toen ze elkaar afgelopen oktober weer ontmoetten, backstage bij de World Music Award in Londen. Na maanden discussi‰ren, heeft Hilfiger zonet bekend gemaakt te stoppen met het gebruik van bont in zijn bedrijf. 
 
“Omdat Tommy voornamelijk bont gebruikte voor kragen en manchetten, wordt door zijn besluit om bontvrij te gaan de aandacht gevestigd op bontrandjes, waar ik me ontzettend aan kan ergeren”, zegt Anderson. “Mensen die denken dat het ‘maar een klein randje bont is’ moeten weten dat dieren voor ieder stukje bont enorm lijden. Het is onaanvaardbaar om ook maar iets van bont te dragen. Bedankt Tommy, dat je opkomt voor de dieren!”
 
Dan Mathews van PETA voegt hieraan toe, “Het anti-bont beleid van Tommy zal vele dieren redden van hun lot als fashion victim.” Met deze beslissing sluit Hilfiger zich aan bij Calvin Klein, Ralph Lauren en Kenneth Cole, die ook onlangs hebben besloten geen bont meer in hun collecties te gebruiken.
 
Voor meer informatie, bezoek www.peta.nl.