‘Orka’ Demonstreert Tegen De Promotie Van SeaWorld Door TUI

Voor onmiddellijke publicatie:

9 februari 2019

Contact:

Stichting PETA Nederland 0900 235 7382; [email protected]

‘ORKA’ DEMONSTREERT TEGEN DE PROMOTIE VAN SEAWORLD DOOR TUI

PETA verzoekt het reisbureau om geen toegangskaartjes meer aan te bieden voor het wrede waterpretpark

Amsterdam – Samen met een gekostumeerde ‘orka’ hebben een groep PETA-aanhangers zich voor een TUI-kantoor in Amsterdam verzameld vandaag en hebben het reisbureau verzocht om geen toegangskaartjes meer aan te bieden voor SeaWorld.

Foto’s van de actie zijn hierhier en hier beschikbaar. 

Foto’s gemaakt door Nancy Siesling

“Geen enkel bedrijf zou zijn naam moeten verbinden aan SeaWorld, dat tot nu toe 42 orka’s heeft gedood en nog veel meer heeft veroordeeld tot levenslange gevangenisstraffen in betonne cellen”, zegt PETA-oprichter Ingrid Newkirk. “PETA verzoekt TUI te stoppen met het profiteren van de ellende van orka’s en de verkoop van de toegangskaartjes naar SeaWorld onmiddellijk te beëindigen.”

PETA – wiens motto gedeeltelijk luidt dat “dieren zijn niet van ons om te gebruiken voor amusement” – merkt op dat orka’s in het wild tot wel 220 kilometers per dag met hun families kunnen zwemmen. Maar bij SeaWorld zwemmen ze lusteloos in cirkels in kleine betonnen cellen met chloorwater die voor hen net zo groot als een badkuip zjjn. Velen hebben ernstig beschadigd tanden, soms veroorzaakt door het knagen op de metalen staven van de tanks door stress.

Meerdere reisbureaus – waaronder Responsible Travel, STA Travel en Thomas Cook – hebben hun banden met SeaWorld gebroken omdat de wreedheid van het bedrijf aan het licht is gekomen.

Bezoek PETA.nl voor meer informatie.

#