Overwinning: Benetton Geeft Zich Over Aan Druk En Verbiedt Angora

Voor directe publicatie:
5 juni 2015

Contact:
PETA Nederland 0900 235 7382; [email protected]

Italiaanse mode gigant maakt belofte na gecoördineerde acties door PETA en haar  internationale zusterorganisaties

Amsterdam – Na minder dan 24 uur aan campagnevoeren om Benetton zo ver te krijgen angora links te laten liggen door PETA UK heeft het Italiaanse modebedrijf zich overgegeven aan de druk en angora verboden in al haar winkels, wat er naar schatting 6.000 wereldwijd zijn.

“Benetton Group bevestigt het besluit te stoppen met het gebruik van angora in al haar collecties die overal in de wereld verkocht worden”, verklaart het bedrijf op haar website.

Gisteren gaven meelevende mensen – die het zat waren dat de winkel weigerde om een verbod in te voeren op een product dat wordt gemaakt door het haar uit de huid van konijnenhuiden te trekken – hun gevoelens te kennen. In Londen verzamelde een menigte demonstranten zich voor de ingang van de “flagship” winkel in Regent Street, voor een demonstratie georganiseerd door PETA UK met een bewerking van het bekende logo van United Colors of Benetton. Overal in de wereld belden mensen naar winkels van Benetton en bijna 10,000 mensen hebben de online petitie van PETA Nederland ondertekent sinds januari 2015.
“Door te beloven het gebruik van angora van al collecties te weren, heeft Benetton de juiste beslissing gemaakt voor dieren en consumenten”, zegt PETA oprichter Ingrid E. Newkirk. “Angoraproductie is wreed en PETA roept het handjevol resterende retailers, die dit afschuwelijke product nog steeds verkopen, op om een les te leren van Benetton’s ervaring en het winkelend publiek te laten zien dat wreedheid tegen dieren niet thuis hoort in de schappen van hun winkels.”

Een ongekende PETA onthulling van angorafokkerijen in China, de bron van 90 procent van alle angora in de wereld, onthulde hoe medewerkers het haar op hardhandige wijze uit de huid van de dieren trekken terwijl ze het uitschreeuwen van de pijn. Nadat ze deze kwelling elke drie maanden twee tot vijf jaar lang hebben doorstaan, wordt hen de keel doorgesneden en wordt de huid van hun lijf getrokken. Dit zijn standaard procedures in de barbaarse angora industrie. Het maakt niet uit of konijnen worden “geplukt” of geschoren, als het etiket “angora” aangeeft, betekent dit dat konijnen hebben geleden. Er is gewoonweg geen manier om angora op een verantwoordelijke wijze te verkrijgen en dat is waarom zo veel bedrijven zijn overgestapt naar humane materialen zonder dierenhuiden, die overal beschikbaar zijn.

Video opnames van hoge kwaliteit en foto’s van het onderzoek zijn beschikbaar op verzoek.

Klik hier voor een lijst te bekijken van retailers die geen angora meer voor verkopen. Bezoek PETA.nl voor meer informatie.

#