OVERWINNING! DIANE VON FURSTENBERG STOPT MET BONT, ANGORA NA OPROEP VAN PETA US

Voor onmiddellijke publicatie:

3 oktober 2018

Contact:

Stichting PETA Nederland 0900-235 7382; [email protected]

OVERWINNING! DIANE VON FURSTENBERG STOPT MET BONT, ANGORA NA OPROEP VAN PETA US

Luxemerk bevestigt nieuw bont- en angoravrijbeleid

Amsterdam – Na jarenlange inzet van PETA US om Diane von Furstenberg (DVF) over te halen bontvrij te worden heeft het in New York gevestigde luxekledingbedrijf zojuist persoonlijk bevestigd dat het geen bont of angora meer zal gebruiken in zijn ontwerpen. Het merk, dat in juli al stopte met mohair na een onderzoek van PETA Azië, heeft ook toegezegd geen artikelen meer te produceren waarin exotische dierenhuiden zijn verwerkt.

“PETA viert de medelevende, zakelijk slimme beslissing van DVF om bont en angora de rug toe te keren”, zegt PETA-oprichter Ingrid Newkirk. “DVF is de meest recente toevoeging aan een lange lijst modemerken die erkennen dat bont passé is, en PETA roept bedrijven die achter de feiten aanlopen en nog steeds jassen, kragen, en manchetten gemaakt van gemartelde dieren verkopen op om met de tijd mee te gaan en ook te stoppen met bont.”

Zoals is blootgelegd in de videoreportage van PETA UK, ingesproken door acteur Eva Mendes, worden dieren op pelsdierhouderijen in China – ’s werelds grootste bontexporteur – hun hele leven lang opgesloten in vieze draadkooien die zo krap zijn dat ze maar een paar stappen kunnen verzetten. Pelsdierhouders maken gebruik van de goedkoopst mogelijke manieren om dieren te doden, waaronder het breken van de nek, verstikking, vergiftiging, en genitale elektrocutie. De dieren leven en spartelen soms nog als werknemers ze aan de poten of staart ophangen om hen te villen. PETA’s reportage over angorakonijnenhouderijen in China – de bron van 90 procent van ’s werelds angora – heeft onthuld dat konijnen, zeer sociale dieren, in kleine kooitjes geïsoleerd weren en dat de doodsbange dieren elke drie maanden over een plank uitgerekt werden of aan het plafond werden opgehangen en het uitschreeuwden van de pijn terwijl werknemers hun vacht uitrukten.

Los Angeles heeft onlangs de verkoop van bont verboden, en honderden topontwerpers en -bedrijven – waaronder Burberry, Gucci, Versace, Michael Kors en vele anderen – zijn 100 procent bontvrij.

PETA’s motto luidt gedeeltelijk “dieren zijn niet van ons om te dragen”. Bezoek voor meer informatie PETA.nl.

#