OVERWINNING VOOR DIEREN: SUITSUPPLY EN VAN GILS BESLUITEN GEEN BONT OF ANGORA TE GEBRUIKEN

Voor onmiddellijke publicatie:
13 april 2017

Contact:
Stichting PETA Nederland 0900-235 7382; [email protected]

OVERWINNING VOOR DIEREN: SUITSUPPLY EN VAN GILS BESLUITEN GEEN BONT OF ANGORA TE GEBRUIKEN

Beloftes van grote Nederlandse mannenkledingmerken komen voort uit gesprekken met PETA

Amsterdam – Na door PETA geïnformeerd te zijn dat konijnen, vossen, nertsen en andere dieren worden opgesloten, geëlektrocuteerd en gevild in de bonthandel – en dat de vacht uit levende konijnen wordt gerukt in de angora-industrie – hebben zowel Suitsupply als Van Gils bevestigd dat zij in toekomstige collecties geen bont of angora zullen gebruiken.

Suitsupply verwierf internationale bekendheid door o.a. artikelen in de Wall Street Journal, GQ en Esquire en staat bekend om opvallende campagnes geschoten door Carli Hermes en awarded omnichannel strategie, terwijl Van Gils opvalt door haar samenwerkingen met beroemde tv-presentatoren en DJ’s. Samen worden hun ontwerpen verkocht in honderden winkels over de hele wereld.

“Door bont en angora te verbannen, hebben Suitsupply en Van Gils zachtaardige konijnen de ondraaglijke pijn bespaard van levend gevild of geplukt te worden voor hun vacht”, zegt PETA-woordvoerder Yvonne Lemmen. “PETA’s boodschap aan mannenkleding-retailers over de hele wereld is dat dierenmishandeling de moderne, begripvolle man niet staat.”

PETA – wiens motto gedeeltelijk bestaat uit “dieren zijn niet van ons om te dragen” –  merkt op dat dieren op pelsdierfokkerijen hun leven opgesloten doorbrengen in krappe, smerige draadgazen kooien, om vervolgens te worden geëlektrocuteerd, vergast of vergiftigd. In het wild kunnen dieren die in valklemmen worden gevangen dagenlang lijden door bloedverlies, uitdroging en aanvallen van roofdieren, waarna de valzetters hen doden door verstikking of doodknuppelen.

Sommige konijnen die worden gebruikt voor angora worden levend geplukt en schreeuwen van de pijn als hun vacht wordt uitgerukt. Anderen worden gesneden of geschoren en steevast verwond door scherpe voorwerpen terwijl ze wanhopig proberen te ontsnappen. Nadat hun vacht is verwijderd, worden de dieren in shock achtergelaten, slechts in staat om bewegingloos in hun krappe, kale kooien te liggen. Ze verdragen deze kwelling iedere drie maanden twee tot vijf jaar lang, tot hun keel wordt doorgesneden en hun huid wordt afgestroopt.

Suitsupply en Van Gils sluiten zich aan bij andere Nederlandse retailers en ontwerpers – waaronder Scotch&Soda, Vanilia, Expresso en vele anderen – die 100 procent bontvrij en angoravrij zijn.

Voor meer informatie, bezoek PETA.nl.

#