Pamela Anderson neemt duizenden pleidooien mee naar Hogere Commissie van ‘paradijselijk eiland’

Voor directe publicatie:

12 December 2016

Contact:

Stichting PETA Nederland 0900-235 7382; [email protected]

Blonde bombshell beweert dat beelden van wrede en inhumane doding van honden op Mauritius ‘een van de meest traumatische dingen is die ik ooit heb gezien’

Amsterdam – Vandaag leverde actrice en dierenrechtenactiviste Pamela Anderson – samen met geredde hond Zorro – eigenhandig een petitie met daarop 178.000 namen in bij de Hogere Commissie van Mauritius in Londen, waarin er wordt aangedrongen om een castratie en sterilisatie programma op te zetten om het probleem van dakloze honden aan te pakken.

Een foto in hoge resolutie is hier verkrijgbaar. Meer foto’s verkrijgbaar op Getty and Celebrity Photos.

De petitie volgt na videobeelden die in November werden vrijgegeven door International Animal Rescue en PETA, waarin wordt onthuld hoe medewerkers van de door de regering betaalde Mauritius Society for Animal Welfare (MSAW) een groot aantal honden opspoort, vangt en wreed doodt met pijnlijke en lukrake dodelijke injecties. Het schokkende ooggetuigenverslag laat zien dat minstens meer dan 20 honden in het volle zich van elkaar worden gedood en dat ze wanhopig proberen te ontsnappen door de muren en de hekken van de kennel te beklimmen.

“Hoe kunnen mensen van een vakantie genieten op uw ‘paradijselijke eiland’ terwijl ze weten wat voor horror er zich vlak bij hun hotel plaatsvindt?” verzoekt Anderson. “Honden zijn zeer aanhankelijke en gevoelige wezens. We zijn het aan hun verschuldigd om een compassievolle oplossing te vinden voor de overpopulatie crisis op Mauritius.”

De trouwe PETA-supporter sluit zich aan bij Tom Hardy, Krysten Ritter, Mickey Rourke en Sia in een samenwerking met PETA of haar internationale zusterorganisaties om bewustzijn te creëren voor honden in nood.

Bezoek alstublieft PETA.nl voor meer informatie.