PAMELA ANDERSON SCHENKT MELANIA TRUMP EEN LUXE, OP MAAT GEMAAKT RUSSISCHE IMITATIEBONTJAS

Voor directe publicatie:

15 februari 2017

Contact:

Stichting PETA Nederland 0900 235 7382; [email protected]

PAMELA ANDERSON SCHENKT MELANIA TRUMP EEN LUXE, OP MAAT GEMAAKT RUSSISCHE IMITATIEBONTJAS

PETA-ambassadeur stuurt een oprechte boodschap aan de Amerikaanse first lady

AmsterdamPamela Anderson heeft Melania Trump een uniek geschenk gestuurd om de first lady te bedanken voor haar bontvrije look tijdens de presidentiele inauguratie: een imitatie eco-bontjas die Anderson speciaal voor haar ontwierp samen met de Russische imitatiebontfabrikant Only Me.

“Tijdens de hectiek van de inauguratie zag u er geweldig uit in een outfit van Ralph Lauren – een van de vele bontvrije ontwerpers”, schreef Anderson in een brief aan Trump. “Het doet me zoveel deugd om te zien dat u ervoor hebt gekozen om geen bont te dragen! Als first lady zult u helpen om modetrends te zetten en door meelevende keuzes te blijven maken, zult u veel harten winnen.”

Het dierenrechtenactivisme van Anderson in Rusland dateert uit 2009, toen ze voor het eerst een brief aan toenmalig premier Vladimir Putin schreef om hem te bedanken voor het verbieden van de slachting van babyzadelrobben. In 2011 werkte ze samen met PETA US – wiens motto deels luidt “dieren zijn niet van ons om te dragen” – om Rusland over te halen, dat voorheen 90 procent van babyzeehondenbont uit haar geboorteland Canada importeerde, om deze import te verbieden.

In 2016 werd het blonde icoon uitgeroepen tot PETA UK’s Persoon van het Jaar voor haar inspanningen om veganistische voeding te promoten en zich uit te spreken tegen het gebruik van wilde dieren in circussen – om maar een paar acties voor dieren op te noemen. Vogue erkende haar voor haar onbuigzaamheid als het aankomt op het balanceren van stijl en ethiek. En afgelopen maand werd bekendgemaakt dat ze het gezicht zal zijn van de lente/zomer 2017 collectie van Andreas Konthaler voor Vivienne Westwood – een van de vele Britse bontvrije ontwerpers.

Haar volledige brief aan de first lady is hier verkrijgbaar. Voor meer informatie kunt u terecht op  PETA.nl.

 

 

#