Pamela Anderson’S Door Psycho Geinspireerde PETA Campagne Vraagt Aandacht Voor Waterverspilling Vee-Industrie

Voor directe publicatie:

19 mei 2015

Contact:

Stichting PETA Nederland 0900 235 7382; [email protected]

Ster kleedt zich uit in nieuwe campagne die aandacht vraagt voor de grootste oorzaak van wateruitputting

Amsterdam – Terwijl het drinkwater op aarde schaarser en schaarser wordt, verschijnt Pamela Anderson in een door Alfred Hitchcock geïnspireerde reclamecampagne om te verklaren dat de oplossing niet alleen in kortere douches zit maar ook in het dichtdraaien van de kraan voor de vee-industrie.

In de advertentie staat, “Wees een spetter voor het milieu – word veganist”, en kan hier bekeken worden.

“Rivieren worden drooggelegd, niet alleen voor de dieren maar ook voor gewassen die verbouwd worden om de dieren in de vee-industrie te voeden”, zegt Anderson die jaren veganist is. “De productie van een halve kilo rundvlees verbruikt ongeveer dezelfde hoeveelheid water als zes maanden aan douches.” De reclamecampagne, met een knipoog naar Psycho’s beroemde douche scene, werd gefotografeerd door David LaChapelle.

Volgens de US National Academy of Sciences spoelt de vee-industrie een derde van het zoete water in de wereld weg. The Verenigde Naties heeft de vee-industrie benoemd als “een hoofdrolspeler bij het vergroten van watergebruik” en “waarschijnlijk de grootste sector als bron voor watervervuiling”. In Californië – de staat waarin Anderson woont – heeft gouverneur Jerry Brown vorige maand een controversieel beleid ingevoerd dat het stedelijk waterverbruik met 25 procent moet verminderen – zonder het waterverbruik door dieren in de vee-industrie, wat de belangrijkste oorzaak van de droogte in Californië is, te beperken.

Bezoek PETA.nl voor meer informatie.