Paul Smith bevestigt verbod op kangoeroehuid

Voor onmiddellijke publicatie:

3 februari 2020

Contactgegevens:

Sascha Camilli +44 (0) 20 7923 6244; [email protected]

PAUL SMITH BEVESTIGT VERBOD OP KANGOEROEHUID
Luxemerk heeft alle exotische huiden verboden na oproepen van PETA UK

Amsterdam – Na oproepen van PETA UK heeft het beroemde Britse modemerk Paul Smith een verbod op exotische huiden in al zijn toekomstige collecties aangekondigd. Het merk bevestigde dat het verbod ook ‘K-leer’ omvat en verklaart dat “ons nieuwe beleid, dat zeer recent is geüpload op onze website … ook [kangoeroe-] en exotische huiden omvat.”

“Achter elk accessoire gemaakt van kangoeroe-, python- of krokodillenhuid gaat een dier schuil dat niet wilde sterven”, zegt  PETA-woordvoerder Mimi Bekhechi. “De beslissing van Paul Smith om exotische huiden te verbieden zal voorkomen dat opmerkelijke dieren lijden, en PETA roept andere luxemerken op om het goede voorbeeld te volgen.”

Na schokkende foto’s van verkoolde kangoeroes in Australië en berichten dat hun leefgebieden zijn gedecimeerd door de recente bosbranden eisen steeds meer mensen een einde aan de door de Australische overheid goedgekeurde kangoeroeslachting, waarbij de dieren worden neergeschoten. Degenen die gewond raken maar niet meteen sterven – evenals de verweesde jongen – worden onthoofd of hard op de kop geslagen om ‘de hersenen te vernietigen’ waarna hun huid wordt afgestroopt zodat deze kan worden geëxporteerd en verwerkt kan worden tot accessoires.

PETA – wiens motto deels luidt: “dieren zijn niet van ons om te dragen” – heeft verschillende onthullende reportages uitgebracht over de exotische huidenindustrie. Alligators worden in stinkend water gehouden in vochtige, donkere schuren waarna hun nek wordt opengehakt en er metalen staven in hun hoofd worden geschoven in een poging hun hersenen op tilt te doen slaan, vaak terwijl ze volledig bij bewustzijn zijn. Struisvogels van een jaar oud worden per vrachtwagen naar slachthuizen vervoerd, waar werknemers hen ondersteboven in een verdovingsmachine plaatsen, hun keel doorsnijden en hun veren plukken. En slangen worden meestal aan bomen genageld waarna hun lichamen van het ene uiteinde naar het andere worden opengesneden wanneer ze levend worden gevild.

Door exotische huiden te verbieden, sluit Paul Smith – dat 90 winkels en 21 shop-in-shops over de hele wereld heeft – zich aan bij Chanel, Victoria Beckham en luxe warenhuis Selfridges, wiens verbod op exotische huiden deze week van kracht wordt.

Ga voor meer informatie naar PETA.nl.

#