Penélope Cruz en PETA Sporen Winkelpubliek Aan Om Geen Bont Te Kopen Met Nieuwe Advertentiecampagne Voor Kerst

Voor onmiddellijke publicatie:

5 december 2018

Contactgegevens:

Stichting PETA Nederland 0900-235 7382; [email protected]

PENÉLOPE CRUZ EN PETA SPOREN WINKELPUBLIEK AAN OM GEEN BONT TE KOPEN MET NIEUWE ADVERTENTIECAMPAGNE VOOR KERST

Actrice roept fans op om bont van hun verlanglijstlijstje te laten

Amsterdam – Oscarwinnaar en mode-icoon Penélope Cruz is herenigd met PETA en poseert met een kat voor een nieuwe advertentie met de tekst, “Maak ons blij. Word bontvrij”.

 

De advertentie, die voor het drukke kerstseizoen is uitgebracht, volgt op recente toezeggingen van topontwerpers en retailers – waaronder Burberry, Gucci, Michael Kors, Diane von Furstenberg, John Galliano en vele anderen – om 100 procent bontvrij te worden. En Cruz, die heel toepasselijk voor een Emmy Award werd genomineerd voor haar rol in de populaire tv-serie The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story, waarin ze verschijnt als de Italiaanse modeontwerper Donatella Versace – die ook net een bontverbod heeft doorgevoerd bij haar merk – is blij met zulke positieve veranderingen in de kledingindustrie.

“Eindelijk worden veel ontwerpers bontvrij, en ik kijk uit naar de dag dat er geen enkel dier meer wordt gekooid of gevangen en gedood voor bont,” zegt de actrice, die in 2012 in een anti-bontadvertentie voor PETA US verscheen.

In een videoreportage van PETA UK wordt onthult dat dieren op pelsdierfokkerijen in China – ’s werelds grootste bontexporteur – hun hele leven doorbrengen in krappe, vuile draadkooien zonder toegang tot voldoende voedsel of schoon water. Daarna worden ze geëlektrocuteerd, vergast of vergiftigd. Anderen worden gevangen in stalen vallen – die dichtslaan om hun poten en vaak tot op het bot doorsnijden, met ondragelijke pijn tot gevolg. Sommige dieren proberen hun eigen ledematen door te kauwen om te ontsnappen. Als gevangen dieren niet sterven aan bloedverlies, infectie of gangreen, wurgen, slaan of stampen jagers ze dood.

Cruz sluit zich aan bij een groeiende lijst van beroemdheden – waaronder Eva Mendes, Charlize Theron, Gillian Anderson, Ireland Basinger-Baldwin, P!nk en Joss Stone – die hebben samengewerkt met PETA en haar internationale zusterorganisaties om de wrede bontindustrie te veroordelen.

Bezoek voor meer informatie PETA.nl.

#