‘PETA-APPROVED VEGAN’ MODE LIJST IN NEDERLAND GELANCEERD

Voor onmiddellijke publicatie:
10 april 2017

Contact:
Stichting PETA Nederland 0900-235 7382; [email protected]

‘PETA-APPROVED VEGAN’ MODE LIJST IN NEDERLAND GELANCEERD
De vraag naar diervriendelijke kleding neemt toe nu topmerken ontwerpen zonder bont, leer, of wol aanbieden

Amsterdam – om ethische consumenten te helpen met het vinden van wreedheidvrije kleding, schoenen, en accessoires, heeft PETA een ‘PETA-Approved Vegan’ lijst gecreëerd met Nederlandse ontwerpers en internationale merken die producten in Nederland verkopen zonder gebruik te maken van dierlijke materialen. Merken die al een plek hebben verworven in de lijst zijn onder andere Denise Roobol, ontwerper van leervrije handtassen; Rombaut, producent van duurzame en plantaardige schoenen; Miss Green, retailer van katoen, bamboe en gerecycled dameskleding; duurzame-denim merk Monkee Genes; en het high-street merk Esprit, wat een veganistisch assortiment van schoenen aanbiedt.

Producten die in aanmerking komen kunnen in winkels en online worden gelabeld met het internationaal erkende ‘PETA-Approved Vegan’ logo.

“Nu topmerken in Nederland en de rest van de wereld veganistische mode omarmen, is het nooit zo makkelijk geweest om een stijlvolle look te vinden die geen dierenleed heeft veroorzaakt”, zegt PETA-woordvoerder Yvonne Lemmen. “Het ‘PETA-Approved Vegan’ logo laat klanten weten dat ze naar een topkwaliteit leervrije handtas, wolvrije trui of suèdevrije jas kijken.”

PETA – wiens motto deels bestaat uit “dieren zijn niet van ons om te dragen” –geeft aan dat, naast het feit dat vegan mode stijlvol en duurzaam is, het gruwelijke dierenmishandeling (waaronder het brandmerken, castreren en villen van koeien voor leer en het schoppen en slagen van schapen in scheerschuren in de wolindustrie) voorkomt.

Voor meer informatie, bezoek alstublieft PETA.nl.

#