PETA BIEDT INFORMATIE TER BESCHERMING VAN GEZELSCHAPSDIEREN TIJDENS VRIESKOU

Voor onmiddelijke publicatie:
30 november 2017

Contact:
Stichting PETA Nederland 0900 235 7382; [email protected]

PETA BIEDT INFORMATIE TER BESCHERMING VAN GEZELSCHAPSDIEREN TIJDENS VRIESKOU
Organisatie waarschuwt om dieren niet buiten te laten bij lage temperaturen

Amsterdam – Omdat er in de weersverwachting vrieskou wordt voorspelt, geeft People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) advies om de veiligheid van gezelschapsdieren te waarborgen. Wijs uw lezers alstublieft op de volgende informatie, die de levens van honden en katten bij het slechte weer kan helpen redden:

  • Laat uw kat of hond niet buiten rondlopen. In de winter kruipen katten soms onder de warme motorkappen van auto’s en raken ze vervolgens zwaargewond of sterven ze wanneer de auto wordt gestart. (Geef, om dit te voorkomen, een luide klap op de motorkap voordat u de motor start.) Bovendien kunnen dieren gedesoriënteerd raken als er sneeuw of ijs op de grond ligt. ’s Winters verdwalen er meer gezelschapsdieren dan in andere seizoenen.
  • Houd zwerfdieren in de gaten. Laat niet-geïdentificeerde dieren binnenshuis wachten tot u hun baasjes kunt vinden of breng hen naar een dierenasiel. Als zwerfdieren schichtig of anderszins onbenaderbaar zijn, geef ze dan voedsel, water en een tijdelijke schuilplaats en bel vervolgens de dierenbescherming voor hulp bij het vangen.
  • Als er sneeuw op de grond ligt, zorg er dan alstublieft voor dat u de poten, voetkussentjes en romp van uw honden of katten afveegt als ze weer binnen zijn. Zout en andere chemicaliën kunnen hen ziek maken als ze dit binnenkrijgen.
  • Antivries, wat dodelijk kan zijn als het wordt geconsumeerd, trekt dieren aan vanwege de zoete smaak. Voorkom morsen, zorg ervoor dat de dop stevig vastzit na gebruik en bewaar de fles op een plaats waar dieren niet bij kunnen.

Bezoek voor meer informatie PETA.nl.

#