PETA ‘Dieren’ Verzochten Air France Vandaag: Stop Ons Te Vervoeren Naar Onze Dood In Laboratoria

Voor directe publicatie:

27 oktober 2014

Contact:

Stichting PETA Nederland, 0900-235 7382, [email protected]

De laatste luchtvaartmaatschappij die nog steeds apen vervoert in wrede handel zag campagne naar Den Haag afreizen

 

Klik hier en hier voor foto’s.

Den Haag – Voorzien van jumpsuits, dierenmaskers en borden waar de tekst: “Air France: Cruelty Shouldn’t Fly” in drie verschillen talen op te lezen staat, hebben aanhangers van PETA vandaag geprotesteerd voor de levens van dieren voor de Franse ambassade en het Vredespaleis in Den Haag. De actie was een protest tegen de laatste grote luchtvaartmaatschappij – Air France – die nog steeds ieder jaar duizenden doodsbange apen naar laboratoria vervoert waar ze worden opgesloten, besneden, vergiftigd, verwond, verstoken van voedsel of water, geïnfecteerd met dodelijke ziektes en gedood. De internationale zusterorganisaties van PETA hebben soortgelijke evenementen georganiseerd in Duitsland, Frankrijk, VS, Canada, India, Singapore, Dubai en Hong Kong. Dit evenement was PETA’s eerste actie die gevoerd werd tegen de Air France-KLM Group in Nederland.

 

“Air France ondersteunt het verminken en doden van deze intelligente en sociale dieren”, zegt Ingrid Newkirk, oprichter van PETA Nederland. “PETA laat Air France weten dat wreedheid niet vervoerd zou moeten worden en roept de luchtvaartmaatschappij op zich aan te sluiten bij de rest van de luchtvaartindustrie die zich met een enorme meerderheid afzet tegen deze bloederige handel.”

 

Veel apen die naar laboratoria overal in de wereld worden gevlogen zijn weggerukt uit de armen van hun moeders en hun thuis in de jungle, voornamelijk uit het eiland Mauritius. Opgepropt in kleine kratten in de cargoruimtes van commerciële vluchten, onder de voeten van onwetende passagiers, ondergaan ze een angstaanjagende reis in het donker. De dieren worden vervolgens vervoerd naar faciliteiten waar ze verschrikkingen tegemoet gaan zoals verminking, vergiftiging, onthouding van voedsel, infecties met pijnlijke ziektes en psychische kwelling. Na het doorstaan van deze mishandeling – soms voor tientallen jaren – worden deze intelligente dieren uiteindelijk gedood. Na de aankondiging van China Southern Airlines in maart om het vervoeren van primaten te verbieden – na drie jaar lang campagne voeren door PETA en onze internationale zusterorganisaties – neemt de druk op Air France toe, de laatste grote luchtvaartmaatschappij die door gaat met het verzorgen van een enkele reis voor primaten naar experimenten en de dood.

 

Bezoek PETA.nl voor meer informatie.