PETA GEEFT ADVIES OVER HET VEILIG HOUDEN VAN HONDEN EN KATTEN TIJDENS HALLOWEEN

Voor onmiddellijke publicatie:
25 oktober 2017

Contact:
Stichting PETA Nederland 0900 235 7382; [email protected]

PETA GEEFT ADVIES OVER HET VEILIG HOUDEN VAN HONDEN EN KATTEN TIJDENS HALLOWEEN
Verantwoordelijke dierenvoogden moeten voorzorgsmaatregelen nemen tegen wrede en dodelijke grappen

Amsterdam – Halloween is misschien voor mensen een leuke tijd, maar PETA krijgt elk jaar rond deze tijd meldingen binnen over dieren – vooral zwarte katten – die worden ontvoerd, verwond of zelfs gedood door mensen die ze gebruiken en mishandelen voor wrede decoraties, grappen, of zelfs dierenoffers.

Wilt u de volgende eenvoudige tips, die mogelijk dierenlevens kunnen redden, met uw publiek delen in de aanloop naar 31 oktober?

 

  • Houd honden en katten voor en tijdens Halloween binnen. Laat ze nooit alleen loslopen. Een schutting houdt een wrede grapjas niet altijd tegen, dus zelfs de achtertuin is geen veilige plaats om een dier onbewaakt alleen te laten.
  • Houd dieren in een afgesloten ruimte tijdens de ‘trick or treat’-tijd. Katten kunnen snel de voordeur uit glippen, en soms proberen honden nietsvermoedende kinderen te bijten omdat ze denken dat ze indringers zijn. Voor ieders veiligheid is daarom beter om dieren weg te houden van alle onrust.
  • Neem geen honden mee op ‘trick or treat’-wandelingen. De meeste kinderen zullen meer aandacht hebben voor het snoep dat wordt uitgedeeld dan voor hun hond. Daarnaast kunnen de dieren ook bang worden door de eindeloze stroom van lachende en schreeuwende kinderen en kunnen ze weglopen of zelfs bijten.
  • Houd snoep buiten bereik. Honden houden van traktaties, maar de meeste Halloweensnoepjes worden ze ziek, vooral van chocolade. Beloon je dierengezellen met een geschikte, lekkere en gezonde traktatie.

“Tijdens Halloween is de kans dat een dier vermist of gewond raakt of wordt gedood groter dan normaal,” aldus Ingrid Newkirk, PETA-oprichter. “Daarom raadt PETA alle dierenvoogden aan om eenvoudige stappen te nemen om ervoor te zorgen dat ook honden en katten een leuke Halloween hebben, die niet beangstigend of fataal voor ze is.”

Gezinnen moeten ook maatregelen treffen om te voorkomen dat honden en katten hun neus of poten in brandende kaarsen steken of verstrikt raken in feestversieringen.

Bezoek voor meer informatie over wat u kunt doen om dieren te helpen PETA.nl.

#