PETA GEEFT TIPS OM KATTEN EN HONDEN VEILIG TE HOUDEN TIJDENS OUD EN NIEUW VIERINGEN

Voor directe publicatie:

30 december 2016

Contact:

Stichting PETA Nederland 0900 235 7382; [email protected] 

PETA GEEFT TIPS OM KATTEN EN HONDEN VEILIG TE HOUDEN TIJDENS OUD EN NIEUW VIERINGEN

Organisatie waarschuwt dat vuurwerk ervoor kan zorgen dat dieren zich aangevallen voelen

Amsterdam – voor mensen is 31 december een nacht van feestvieren en gezelligheid, maar voor dieren lijkt het alsof de hemel naar beneden komt door al dat knallende nieuwjaarvuurwerk.

Ieder jaar verdwijnen talloze gezelschapsdieren nadat ze zijn weggerend van vuurwerk. De angstige dieren die de barrage aan explosies ontvluchten raken vaak gedesoriënteerd en kunnen hun weg naar huis niet meer terugvinden. Om het nog erger te maken, zijn er ook nog wrede mensen die rotjes aan de staarten van dieren bevestigen wat kan zorgen voor ernstige verwondingen of zelfs de dood.

PETA verzoekt iedereen ervoor te zorgen dat de festiviteiten tijdens deze oudjaarsavond gezellig wordt voor alle levende wezens, door de volgende stappen te nemen:

 

  • Hou katten en honden binnen wanneer het vuurwerk afgaat en blijf, wanneer mogelijk, bij hen.
  • Sluit uw ramen en gordijnen en zet de radio of de tv aan om te helpen het kabaal te verdoezelen.
  • Zorg ervoor, als een voorzorgsmaatregel, dat uw gezelschapsdier is een microchip heeft en een halsband met een adrespenning draagt.
  • Hou een oogje in het zeil voor gemene mensen die honden of andere dieren martelen met rotjes en geef hen aan bij de politie.
  • Hou ook een oogje in het zeil voor verdwaalde dieren en neem hen onder uw hoede tot hun verzorgers getraceerd kunnen worden.
  • Ontmoedig mensen om luide vuurwerkpijlen op te steken – het gehoor van dieren, waaronder wilde dieren, is veel gevoeliger dan dat van mensen en ze kunnen zich verwonden wanneer ze bang zijn.
  • Start een nieuwe traditie door uw huis te verlichten met kaarsen, lampen en andere decoratieve ornamenten die het gehoor van iedereen behouden in plaats van het afsteken van gevaarlijk en doof-makend vuurwerk.

Bezoek PETA.nl voor meer informatie over het helpen van dieren.

 

#