PETA-Leden Houden Naakte Persconferenties Om Stierenvechten Te Stoppen

PERSBERICHT – PERSBERICHT – PERSBERICHT

Wat:                Morgen kondigen schaars geklede leden van PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) een nieuwe aanpak aan voor de campagne om een einde te maken aan stierengevechten en de Spaanse Stierenrennen. Dit jaar worden in steden over de hele wereld meer ‘naakte persconferenties’ gehouden.

PETA vond dat haar jaarlijkse naakte rennen in Pamplona, oftewel de ‘Naakte Mensenrennen’, te succesvol werden. Hierdoor brachten steeds meer protesterende renners extra inkomsten naar een stad, die steun blijft geven aan een ouderwetse, barbaarse en wrede vorm van ‘vermaak’. De beroemde ‘Naakte Mensenrennen’ campagne van PETA komt daarom nu naar toeristen in heel Europa om hen een diervriendelijke boodschap mee te geven v¢¢rdat ze een ticket boeken naar de Stierenrennen of stierengevechten. 72 procent van de Spaanse bevolking en 83 procent van de Franse bevolking vindt dat er geen enkel excuus is voor het mishandelen en doden van stieren.

 In Europa worden ieder jaar duizenden stieren gedood in arena’s. Lansen worden in de nek- en rugspieren van de stier gestoken, waardoor de stier veel bloed verliest voordat hij wordt doodgestoken.

“Het merendeel van de toeristen die de Stierenrennen en stierengevechten hebben bijgewoond, vinden het weerzinwekkend en zweren nooit meer terug te gaan. PETA’s geweldige naakt-team legt nu de naakte waarheid bloot voordat toeristen besluiten deze evenementen bij te wonen”, zegt directeur Poorva Joshipura van PETA Europa.

Waar:        De Dam, Amsterdam

Wanneer:  Dinsdag, 12 februari, exact 12.00 uur

Meer informatie kunt u vinden op www.runningofthenudes.com.