PETA NEEMT MET DIEREN VOOR HET EERST UTRECHT CENTRAAL OVER

Voor onmiddellijke publicatie:

29 oktober 2018

Contact:

Stichting PETA Nederland 0900-235 7382; [email protected]

PETA NEEMT MET DIEREN VOOR HET EERST UTRECHT CENTRAAL OVER

Voor Wereldvegandag start de organisatie een indringende billboardcampagne om reizigers aan het denken te zetten

Amsterdam – Utrecht Centraal is nu volledig bedekt met meer dan 40 advertenties met daarop koeien, varkens, vissen en kippen om reizigers duidelijk te maken: “Ik ben geen stuk vlees. Ik ben iemand. Eet me niet. Zie het individu. Word vegan.” PETA heeft de eerste vegan overname van het treinstation in Utrecht gelanceerd om reizigers te aan te sporen om toe te zeggen dieren te helpen, het milieu te beschermen en hun eigen gezondheid te verbeteren door vegan te worden tijdens Wereldveganmaand.

Foto’s zijn hierhier en hier beschikbaar.

“Koeien, kippen, vissen en varkens verschillen niet van mensen als het gaat om het voelen van pijn en angst en het waarderen van hun leven”, zegt PETA-oprichter Ingrid Newkirk. “PETA moedigt mensen aan om dieren medeleven te tonen door vleesmaaltijden over te slaan en in plaats daarvan voor humane en gezonde vegan gerechten te kiezen.”

PETA – wiens motto gedeeltelijk luidt, “dieren zijn niet van ons om te eten” – merkt op dat vegan worden gevoelige dieren behoedt voor dagelijks leed en een angstaanjagende dood in de hedendaagse intensieve vlees-, eier- en zuivelindustrieën – waarin kippen de keel wordt doorgesneden terwijl ze nog bij bewustzijn zijn en de staarten van biggen worden afgesneden zonder pijnstillers. Vegans lopen minder kans op kanker, obesitas en diabetes dan vleeseters, en ze hebben ook een kleinere CO2-voetafdruk.

Daarom kiezen duizenden Nederlanders al voor plantaardige maaltijden.

Ga voor meer informatie naar PETA.nl.

#