PETA Overhandigt Veganistiche Ham Aan De Paus

Voor directe publicatie:

24 december 2014

Contact:

Stichting PETA Nederland 0900-235 7382; [email protected]

 

PETA OVERHANDIGT VEGANISTISCHE HAM AAN DE PAUS

Zijne Heiligheid werd verzocht om het goede voorbeeld te geven voor vrede en barmhartigheid door een wreedheidvrije veganistische Kerst te vieren

Vaticaanstad – Op dinsdagochtend heeft een groep PETA-aanhangers – die kerstmutsen en andere kerstattributen droegen – een uniek kerstcadeau naar het Vaticaan gebracht: een mand met overheerlijke veganistische ham voor Zijn Heiligheid Paus Francis I om van te genieten, met een bijgevoegde brief waarin hij gevraagd wordt een boodschap van vrede en barmhartigheid te versturen door een veganistische Kerst te vieren. Na het afleveren van de mand, gingen de PETA-aanhangers naar het Sint-Pietersplein, waar ze gratis broodjes met namaak ham uitdeelden aan de aanwezige vakantiegangers.

“PETA kan geen betere manier bedenken voor het vieren van de verjaardag van Jezus en hoop voor alle wezens dan met een maaltijd waarvoor niemand heeft moeten lijden en sterven”, zegt directeur van Christelijke Outreach en Engagement Sarah Withrow King. “Door een wreedheidvrije Kerst te vieren, stuurt Zijne Heiligheid een liefhebbende boodschap naar Christelijke volgelingen overal in de wereld over de rol als trouwe en barmhartige opzichters van Gods wezens.”

Zoals PETA – van wie het motto gedeeltelijk bestaat uit “dieren zijn niet van ons om te eten” – vermeldde in de brief aan de Paus hier beschikbaar dat dieren in de vlees-, ei- en zuivelindustrie enorm lijden. Dieren die gehouden worden voor voedsel zijn mogelijk gecastreerd en gebrandmerkt door een heet ijzer, hebben een afgeknipte snavel of staart, of krijgen hun hoorns uitgekerfd of afgebrand – dit alles zonder pijnstillers. In het slachthuis worden dieren geketend en hun keel wordt door gesneden, vaak terwijl ze nog bij bewustzijn zijn.

Ga alstublieft naar JesusPeopleForAnimals.com voor meer informatie over het Christian Outreach programma van PETA US. Mensen die op zoek zijn naar een gezonde levensstijl, duurzaamheid en het helpen van dieren kunnen PETA.nl bezoeken voor meer informatie over het vieren van een veganistische Kerst.

#