PETA UK Aan Real Madrid: Haal Vis Van Het Menu Bij Eetkraampjes In Het Stadion!

Voor onmiddellijke publicatie:

30 augustus 2018

Contactgegevens:

Stichting PETA Nederland 0900-235 7382; [email protected]

PETA UK AAN REAL MADRID: HAAL VIS VAN HET MENU BIJ EETKRAAMPJES IN HET STADION!

Het nieuwe tenue van het voetbalteam gemaakt van gerecycled oceaanplastic leidt tot dringende vegan oproep

Madrid – Na te hebben vernomen dat het nieuwe derde tenue van Real Madrid is gemaakt van gerecycled afvalplastic uit kustgemeenschappen, stuurde PETA UK vandaag een brief naar de voorzitter van de voetbalclub, Florentino Pérez, waarin hij wordt verzocht om een stap verder te gaan om zeedieren en de oceanen te beschermen door vis van het menu te halen in het Santiago Bernabéu stadion.

In de brief wijst PETA UK erop dat “zeevruchten” vermijden en in plaats daarvan vegan eten het beste is wat iemand kan doen voor de gezondheid van de oceanen. De commerciële visserij doodt wereldwijd honderden miljarden dieren per jaar en verloren of weggegooid vistuig is een van de grootste bronnen van vervuiling van de oceaan. Ten minste 640.000 ton vistuig komt elk jaar in de oceanen terecht, waardoor miljoenen zeedieren worden verminkt en gedood, waaronder bedreigde walvissen, zeehonden, vogels en schildpadden.

“Vissen zijn intelligente, complexe dieren, maar wanneer ze worden gevangen, worden ze gespietst, verpletterd, verstikt of opengesneden en ontweid, en dat alles terwijl ze nog bij bewustzijn zijn,” schrijft de directeur van PETA UK, Elisa Allen. “Als Real Madrid echt de vloedgolf van plasticvervuiling wil stoppen die onze oceanen verstopt en zeedieren doodt, moet de club niet alleen kijken naar wat men draagt, maar ook naar wat men eet en vissen met rust laten.”

PETA UK – wiens motto gedeeltelijk luidt, “dieren zijn niet van ons om te eten” – merkt op dat studies hebben aangetoond dat vissen niet alleen pijn voelen, maar ook langetermijngeheugens hebben, genegenheid tonen, gereedschap gebruiken en kunnen leren taken uit te voeren. Wanneer ze van diep in de oceaan omhoog worden getrokken, ervaren ze de afschuwelijke pijn van decompressie, en de drukverandering beschadigt vaak hun organen. Het eten van vissen is ook schadelijk voor de mens, omdat visvlees enorme hoeveelheden gifstoffen bevat, zoals methylkwik en pcb’s, die kanker, hersenbeschadiging en geboorteafwijkingen kunnen veroorzaken.

De brief van PETA UK is op aanvraag beschikbaar. Ga voor meer informatie naar PETA.org.uk.

 

#