PETA Us Onthult De Zeer Hoge Prijs Die Betaald Wordt Voor Illegale Weddenschappen Op Duivenraces In Taiwan

Amsterdam – een 5 maanden durend undercover onderzoek van PETA US naar duivenraces in Taiwan onthult een illegale gokindustrie die meer dan een miljard euro waard is, een vreselijk system van races over de oceaan en het hoogste sterftecijfer tijdens races in de wereld. Duiven die minder dan een jaar oud zijn worden naar de zee vervoerd en gedwongen om te proberen naar huis te vliegen tijdens een reeks van zeven wekelijkse races. Het aantal dieren dat gebruikelijk per serie kwijt raakt is 99 procent of meer; de meeste vogels verdrinken tijdens voorrondes of worden gedood door hun eigenaar als ze niet terug komen binnen een bepaalde tijd.

Onderzoekers van PETA US maakten een opname van hoog aangeschreven ambtenaren bij de Zhong Zheng Club in Kaohsiung – de grootste raceclub in Taiwan – waarin toegegeven wordt dat ze illegale gokpraktijken ondersteunen en de totale hoeveelheid gokgeld niet correct doorgeven. Een belangrijke eigenaar van raceduiven bracht bewijs naar voren van verborgen winsten en bevestigde de betrokkenheid van hoge overheidsambtenaren. Onderzoekers waren ook aanwezig bij races en filmde vogels die werden los gelaten van schepen, die honderden kilometers ver de oceaan op waren, waarvoor deelnemers entree moesten betalen aan de club en miljoenen extra inzetten. PETA US heeft pogingen vastgelegd die valsspelen moesten voorkomen door nauwkeurige identificatie van iedere vogel, omdat de grote geldbedragen waar het om draait, geleid hebben tot diefstal van vogels, afpersing en doping.

Zoals bij de UK races over Het Kanaal die PETA US vorig jaar heeft bloot gelegd, races over water zijn vaak dodelijk voor duiven. Onderzoekers hebben videomateriaal gemaakt van een specifieke race in Taiwan waarbij tienduizenden van deze zeer intelligente vogels in slechts enkele uren waarschijnlijk om zijn gekomen in windkrachten van tyfoon niveau. Taiwan importeert kampioenvogels en vogels met stamboom uit de hele wereld om te fokken; volgens The Telegraph, heeft de Britse Royal Pigeon Racing Association “onderzoek laten doen naar manieren om de markt in het Verre Oosten verder te ontdekken” en de verkoop van Britse vogels aan Taiwan enorm aangemoedigd.

PETA US heeft een klacht ingediend tegen de overheid van Taiwan met een verzoek om direct een onderzoek te starten naar de overtredingen van gok- en dierenbeschermingswetten. Voorgaande invallen van de overheid bij clubs om belasting op te halen voor onbetaalde inkomsten van races hebben niet geleid tot substantiële hervormingen.

Klik hier voor meer informatie over dodelijke duivenraces.