PETA US Voegt Herbal Essences Toe Aan Lijst Van Proefdiervrije Merken

Voor onmiddellijke publicatie:

21 februari 2019

Contact:

Stichting PETA Nederland 0900 235 7382; [email protected]

PETA US VOEGT HERBAL ESSENCES TOE AAN LIJST VAN PROEFDIERVRIJE MERKEN

Bekend merk van Procter & Gamble heeft een plek verdiend op de ‘Beauty Without Bunnies’-lijst van bedrijven die niet op dieren testen

Amsterdam – Het merk Herbal Essences van Procter & Gamble heeft zich aangesloten bij het ‘Beauty Without Bunnies’-programma van PETA US. Het bekende merk is toegevoegd aan de lijst van de groep met daarop bedrijven en merken die niet op dieren testen, en binnenkort zal op de verpakking het proefdiervrije konijnenlogo van PETA US verschijnen.

Het moederbedrijf van Herbal Essences, Procter & Gamble, werkt al vele jaren samen met PETA US om dierproeven in de schoonheidsindustrie over de hele wereld te beëindigen, en er is een opmerkelijke verandering te merken in regio’s zoals China. Het bedrijf werkt ook op verschillende manieren samen met wetenschappers van PETA US om het gebruik van dieren in dodelijke toxiciteitstests te vervangen. PETA US en Herbal Essences zullen blijven samenwerken om dierproeven wereldwijd te verbieden.

“Al jaren zijn we pionier op het gebied van proefdiervrije alternatieven”, zegt Lisa Jennings, mondiaal vicedirecteur van Herbal Essences. “De proefdiervrije certificering en het logo [van PETA US] bieden consumenten de zekerheid die ze zoeken wanneer ze hun shampoos en crèmespoelingen kiezen. We zijn er trots op dat we het strenge verificatieproces [van PETA US] hebben doorstaan om ons aan te sluiten bij hun vertrouwde lijst van proefdiervrije merken.”

“Procter & Gamble heeft betrokkenheid getoond bij het beëindigen van het gebruik van dieren in tests waar en wanneer dat mogelijk is en heeft jarenlang gewerkt aan de ontwikkeling en bevordering van proefdiervrije methoden”, zegt senior vicedirecteur van PETA US Kathy Guillermo. “PETA US verheugd zich om samen te werken met de wetenschappers van het bedrijf om dierenleed in dodelijke tests te besparen, en we zijn blij dat we Herbal Essences toe kunnen voegen aan onze proefdiervrije lijst.”

Procter & Gamble’s inspanningen in samenwerking met het PETA International Science Consortium bestaan onder andere uit co-auteurschap van een verslag dat proefdiervrije benaderingen beschrijft voor het beoordelen van ademhalingstoxiciteit, en deelname aan een consortium dat samenwerkt met de US Food and Drug Administration om wettelijke erkenning te verkrijgen voor proefdiervrije testen.

Ga voor meer informatie naar PETA.nl of HerbalEssences.co.uk.

#