PETA Waarschuwt: Pas Op Voor Handschoenen Gemaakt Van Hondenhuid Op Wereldmarkt

Voor directe publicatie:
17 december 2014

Contact:
Stichting PETA Nederland; 0900-235 7382; [email protected]

In de video die voor de meeste mensen te gruwelijk is om te bekijken, zijn doodsbange honden te zien die neer geknuppeld en gevild worden – niet alleen voor vlees maar ook voor kleding

Amsterdam – Nu leren handschoenen en andere accessoires op veel verlanglijstjes staan, waarschuwt PETA consumenten voor de bloeiende hondenleerindustrie in Oost-China, van waar leer voor kleine accessoires over de hele wereld worden geëxporteerd. Zoals eerder verslagen door Reuters deze ochtend, heeft een onderzoeker van PETA Azië een paar handschoenen van hondenleer bemachtigd (foto’s hier), samen met nooit eerder vertoonde beelden van medewerkers in de Chinese provincie Jiangsu, waar de hondenslachting een regionale handel is, terwijl ze doodsbange honden grijpen met een metalen lus aan een stok, ze neerslaan en hun keel doorsnijden. De huid van het dier wordt daarna eraf gesneden en de onderzoeker van PETA Azië zag hoe medewerkers de huid van de honden afstroopten terwijl de honden nog steeds leefden. De onderzoeker heeft ook verslag gelegd hoe hondenhuiden gebruikt worden voor dames handschoenen, werkhandschoenen voor mannen en andere producten die over de hele wereld geëxporteerd worden.

Een hondenslachter vertelde de onderzoeker van PETA Azië dat de faciliteit per dag 100 tot 200 honden neer knuppelt en vilt. Ongeveer 300 honden werden gehouden op het erf, en sommigen proberen verwoed over andere honden te klimmen in een poging te ontsnappen uit de overvolle cel. Ook al is de hondenvleesindustrie in China bekend, dit is de eerste keer dat de productie van Chinees hondenleer op video is vastgelegd.

“Nu er heel veel groothandel retailers zijn die goedkoop leer uit China importeren, wie kan dan zien dat die bekleding, leren handschoenen of portemonnees gemaakt zijn van hondenhuid of niet?” vraagt PETA Nederland oprichter Ingrid Newkirk. “PETA roept alle consumenten in de wereld op om de verschrikkingen te herinneren die honden en andere dieren ondergaan tijdens de slacht en veilige, veganistische keuzes te maken voor kleding en accessoires tijdens de feestdagen en iedere andere dag.”

Videomateriaal van hoge kwaliteit is hier beschikbaar en foto’s zijn hier en hier beschikbaar op verzoek. Ga alstublieft naar PETA.nl voor meer informatie.

#