PETA’S HUMANE DIERONTLEDINGGIDS MAAKT MEDELEVEN IN DE COLLEGEZAAL VAN NU AF AAN GEMAKKELIJKER

Voor directe publicatie:
4 september 2017

Contact:
Stichting PETA Nederland 0900 235 7382, ext 229; [email protected]

PETA’S HUMANE DIERONTLEDINGGIDS MAAKT MEDELEVEN IN DE COLLEGEZAAL VAN NU AF AAN GEMAKKELIJKER
Het handboek staat vol met moderne, humane onderwijsmethoden die geen dieren gebruiken 

Amsterdam – PETA promoot haar “Humane alternatieven voor ontleding van dieren: Een praktische gids voor het beëindigen van ontleding” op de valreep voordat het nieuwe schooljaar begint. De allesomvattende gids haalt de vele moderne, effectieve, diervrije methoden aan die professors in staat stellen om praktische en relevante anatomie lessen te onderwijzen – zonder daarvoor een scalpel aan te raken.

“Oefeningen die bestaan uit de onbehouwen ontleding van dieren hebben niets te zoeken in de moderne collegezaal,” zegt PETA-woordvoerder Yvonne Lemmen. “PETA’s gids voor humane alternatieven voor de ontleding van dieren zal leerkrachten helpen om gebruik te maken van baanbrekende, interactieve software en andere onderwijsmethoden die dierenlevens zullen redden en studenten zullen voorzien van een superieure onderwijservaring.”

PETA – van wie het motto gedeeltelijk bestaat uit “dieren zijn niet van ons om te gebruiken voor experimenteren” – geeft aan dat veel van de organen die worden gebruikt tijdens klassikale ontleding afkomstig zijn van dieren die werden gefokt op krappe, vieze veebedrijven, waar ze vaak geen fatsoenlijke veterinaire zorg kregen en wellicht werden gedood terwijl ze nog bij het bewustzijn waren. Kadavers kunnen ook afkomstig zijn van leveranciers, die de dieren gedurende hun hele, korte leven opsluiten in kale behuizingen. Onderwijsmethoden die geen dieren gebruiken, zoals interactieve computerprogramma’s en geraffineerde simulators hebben bewezen dat ze beter in staat zijn om biologievakken te onderwijzen dan methoden die dieren gebruiken. Daarnaast stellen ze leerkrachten in staat om de discussie aan te gaan over de ethiek en de waarde van levens van andere wezens, waarmee ze de studenten helpen om wel gevormde, medelevende volwassenen te worden.

Bezoek PETA.nl voor meer informatie.

#