Pete Doherty sluit zich aan in campagne tegen bont (foto)

Voor directe publicatie:

17 maart 2016

Contact:

Stichting PETA Nederland; 0900-235 7382; [email protected]

Zanger sluit zich aan bij PETA UK om The Kooples aan te moedigen bont-vrij tegaan

Amsterdam – Ook al heeft het modemerk The Kooples geluisterd naar het publiek en hebben ze angora wol gedumpt, het merk verkoopt nog steeds bont van wasbeerhonden, vossen en coyotes – en dat is waarom Pete Doherty, wie eens een collectie ontwierp voor The Kooples, een brief stuurde namens PETA waarin hij de winkel oproept om volledig bont-vrij te gaan.

Kooples - Pete Doherty

“Niet veel shockeert mij nog, maar PETA’s undercover video van bontfokkerijen deed dit wel – het heeft me tot op het bot geraakt”, schrijft Dohery. “Het is duidelijk dat het leven van deze dieren in het teken staan van marteling…. En dat allemaal voor mode? Het is complete waanzin.”

PETA’s video laat zien hoe dieren op bont-fokkerijen hun leven doorbrengen in kleine, vieze kooien voordat ze worden geëlektrocuteerd, vergast of vergiftigd. In het wild kunnen dieren die vast komen te zitten in vallen dagenlang lijden aan bloedverlies, uitdroging en aanvallen door roofdieren voordat ze worden verstikt of worden doodgeknuppeld.

PETA – van wie het motto deels bestaat uit “dieren niet van ons zijn om te dragen” – roept The Kooples op om, zoals Doherty schrijft, “te laten zien dat je ook maar iets geeft om wreedheid naar dieren door de ban op angora te verlengen … naar alle pelzen van dieren”.

Veel topverkopers en -ontwerpers – inclusief Topshop, Stella McCartney, Vivienne Westwood en velen meer – zijn 100 procent bontvrij.

Doherty’s brief is op aanvraag beschikbaar. Voor meer informatie, bezoek PETA.nl.

#