‘PETER RABBIT’–HYPE KAN NARE GEVOLGEN HEBBEN VOOR ECHTE KONIJNEN

Voor onmiddelijke publicatie:
21 maart 2018

Contact:
Stichting PETA Nederland 0900 235 7382; [email protected]

‘PETER RABBIT’–HYPE KAN NARE GEVOLGEN HEBBEN VOOR ECHTE KONIJNEN
PETA roept ouders op om geen konijnen te kopen – die een leven van zorg, geduld, liefde en een serieuze financiële investering nodig hebben – na het zien van de film

Amsterdam – Vlak voor de première van de film Peter Rabbit vertelt PETA ouders dat in een opwelling voor hun kinderen – die zeker in vervoering raken door het lieve, brutale konijntje – een echte versie van Peter kopen wel het allerlaatste is wat ze moeten doen. De reden? Mensen die naar aanleiding van films of televisieprogramma’s dieren kopen, realiseren zich vaak niet hoeveel werk en toewijding nodig zijn om voor hen te zorgen – en schenken uiteindelijk geen aandacht meer aan hun kort gekoesterde metgezellen of laten hen zelfs volledig in de steek.

“Hoewel een film slechts twee uur duurt, kan een konijn meer dan 10 jaar leven”, zegt Ingrid Newkirk, de oprichter van PETA. “Een gezelschapsdier zou nooit een impulsaankoop moeten zijn en PETA spoort families aan om dieren altijd te adopteren en alleen een konijn in huis te nemen na de levensbehoeften van het dier zorgvuldig te hebben afgewogen.”

Konijnen zijn gevoelige, fragiele dieren die specifiek voedsel, een stimulerende omgeving met ruimte om te rennen en te springen, en jaarlijkse bezoeken aan dierenartsen met gespecialiseerde kennis van deze diersoort nodig hebben. Degenen die in een opwelling worden gekocht, worden vaak – zodra de nieuwigheid eraf is en de verantwoordelijkheid om voor hen te zorgen is binnengedrongen – verwaarloosd, weggestopt in buitenhokken, achtergelaten in dierenasielen of eenvoudigweg losgelaten in het wild waar ze weinig kans hebben om te overleven.

PETA – wiens motto gedeeltelijk luidt dat “dieren niet van ons zijn om te mishandelen op welke manier dan ook” – merkt op dat de verkoop van clownvissen steeg na de première van Finding Nemo en dat er een recordaantal huskies, die lijken op de ‘direwolves’ uit Game of Thrones, in de steek wordt gelaten naarmate de populariteit van de show groeit.

Ga voor meer informatie naar PETA.nl.

#