Pink En Ricky Gervais Samen In Nieuwe Provocerende PETA Tv-Spot

Amsterdam ? Voor de allereerste keer vormden Pink en Ricky Gervais een team. In een nieuwe provocerende campagne van PETA spreekt het duo de stemmen in van animatiedieren die glashelder stellen dat exotische huiden en bont toebehoren aan hun oorspronkelijke eigenaar: de dieren.

 

In de 30 seconden durende televisiespot treden de Grammy Award winnende zangeres en de topkomiek (o.a. The Office) op als gevild krokodil en konijn. Hun huid is gestolen en ze eisen die terug van een stel, dat een tas en een jas uit de garderobe haalt. Zoals krokodil Pink zegt, doet het er niet toe hoeveel er is betaald voor kleding of accessoires die van dieren zijn gemaakt, want uiteindelijk heeft het de dieren “veel meer gekost!”

 

Krokodillen die voor hun huid worden gedood, worden vaak doodgeknuppeld met hamers en bijlen. Soms zijn ze twee uur na het villen nog bij bewustzijn. Undercoveronderzoeken in bontfokkerijen in China, dat nu de grootste exporteur van bont ter wereld is, hebben aangetoond dat onder meer konijnen, katten en honden vaak levend worden gevild.

 

Pink, die onlangs aan haar wereldtournee begon, onthulde de televisiespot op 9 maart tijdens de modeweek in Parijs, samen met PETA-sympathisant Stella McCartney. Ricky Gervais begint dit jaar zijn nieuwe comedytour Science en op het witte doek verschijnt zijn langverwachte nieuwe film This Side of the Truth.

 

Ga naar PETA.nl om de televisiespot te bekijken. Versies van uitzendkwaliteit en screenshots zijn vrij van rechten beschikbaar, evenals beeldmateriaal van dieren die gedood zijn voor hun vacht.