PRINS HARRY EN MEGHAN MARKLE’S KONINKLIJKE HUWELIJKSCADEAU VAN PETA INDIA IS … EEN STIER!

Voor onmiddellijke publicatie:
16 mei 2018

Contact:
Stichting PETA Nederland 0900-235 7382; [email protected]

PRINS HARRY EN MEGHAN MARKLE’S KONINKLIJKE HUWELIJKSCADEAU VAN PETA INDIA IS … EEN STIER!

Dierenwelzijnsorganisatie vernoemt geredde stier naar het paar

Amsterdam – Prins Harry en Meghan Markle zullen zeker een grote verscheidenheid aan huwelijkscadeaus ontvangen, maar het geschenk van PETA India is misschien wel het meest unieke. Een Indiase stier die zwak en gewond werd aangetroffen, waarschijnlijk na een leven lang te zijn gedwongen in de hete zon een zware kar voort te trekken, is door de organisatie namens het gelukkige paar geadopteerd en ter ere van hen Merry genoemd – een samentrekking van de namen Meghan en Harry. Hij mag de rest van zijn leven ontspannen doorbrengen in een opvangcentrum in Maharashtra, India.

Een foto van de stier is hier te zien.

“Prins Harry en Meghan Markle hebben nu een stier van 1 ton die naar hen is vernoemd. Het redden van Merry is een ideaal huwelijksgeschenk voor een paar dat hun speciale dag wil vieren met liefdadigheidswerken en -bijdragen”, zegt PETA-oprichter Ingrid Newkirk. “Het koninklijke huwelijk is voor iedereen de perfecte tijd om stil te staan bij en enige liefde te tonen aan al onze levende medewezens.”

Merry werd moederziel alleen aangetroffen en leed aan een diepe wond in zijn nek. Zijn wond is behandeld en volledig genezen en hij heeft een beste vriend gevonden, een andere stier, genaamd Barshya, die onlangs ook werd gered.

PETA’s motto luidt gedeeltelijk, “dieren zijn niet van ons zijn om te mishandelen op welke manier dan ook.” Ga voor meer informatie naar PETA.nl.

#