Provocerende reclameborden met dierenrechtenboodschap in Utrecht geplaatst

Provocerende reclameborden met dierenrechtenboodschap in Utrecht geplaatst

Utrecht – Om inwoners eraan te herinneren dat elk dier een individu is en geen stuk vlees of kleding, heeft PETA advertenties in de stad geplaatst die oproepen tot medeleven voor iedereen. Een van de berichten toont schapen met de tekst “Wij zijn individuen. Wij zijn geen truien. Draag vegan.” De ander, met acteur Joaquin Phoenix in de hoofdrol, draagt de boodschap: “We zijn allemaal dieren. Maak een einde aan speciësisme. Leef vegan.”

Foto’s zijn hier beschikbaar. De advertentieruimte werd ter beschikking gesteld door Clear Channel.

“Dieren verdienen aandacht. Net als wij willen ze allemaal leven zonder pijn en moeten ze met respect worden behandeld”, zegt PETA campagne-adviseur Mimi Bekhechi. “De reclameborden van PETA dringen er bij iedereen op aan om dieren te helpen door vegan te dragen, te eten en te leven.”

PETA – wiens motto deels luidt: “dieren zijn niet van ons om te eten of te dragen” – merkt op dat vegan eten gevoelige dieren dagelijks lijden en een angstaanjagende dood bespaart in de hedendaagse vlees-, eier- en zuivelindustrie, waarin koeien het merendeel van hun leven binnen doorbrengen en vaak op pijnlijke, angstaanjagende wijze sterven als gevolg van onvoldoende bedwelming. Varkens worden vaak opgesloten in kale, betonnen hokken en de staarten van biggen worden vaak afgesneden zonder enige pijnverlichting.

Reportages over industrieën die dieren gebruiken hebben routinematige, systematische mishandeling aangetoond – in de wolhandel zijn scheerders gezien die schapen schoppen, slaan en achteloos scheren, met bloedende wonden tot gevolg. In de leerhandel worden dieren vaak gevild terwijl ze nog bij bewustzijn zijn, terwijl de bontindustrie ze hun hele leven lang opsluit in draadgazen kooien, enkel en alleen om ze te vergassen of te vergiftigen voor hun vacht.

PETA verzet zich tegen speciësisme, een wereldbeeld waarin de mens als superieur wordt beschouwd. Ga voor meer informatie naar PETA.nl of volg de groep op Facebook of Twitter.

Contact:

Sascha Camilli +44 (0) 20 7923 6244; [email protected]

#