ROCKLEGENDES NICK CAVE EN IGGY POP BUNDELEN HUN KRACHTEN VOOR DIEREN IN NIEUWE PETA VIDEO

Voor directe publicatie:

30 juni 2017

Contact:

Stichting PETA Nederland 0900-235 7382; [email protected]

De eerste samenwerking in zijn soort bereikt door Cave en Iggy – die laatste natuurlijk shirtloos

Amsterdam – Terwijl ze publieken verwennen met hun Noord-Amerika toer, hebben Nick Cave and the Bad Seeds een nieuw en onverwachte manier gevonden om te inspireren – een nieuwe PETA-videoclip met Iggy Pop live en in digitale animatie, waar hij zijn spieren toont terwijl hij danst op een van de meest geliefde liefdesliedjes van Cave, ‘Breathless’.

In de video verschijnt de ‘godfather of punk’ in een dagdroom van zijn hond als een superheld, waar hij een schildpad helpt veilig de weg over te steken en een konijn verdedigd tijdens een schrikwekkende aanval, terwijl Cave zingt: “Het konijn verstopt zich onder de grond/want hij is weerloos zonder jou/de lucht van overdag verdwijnt/En alle aardse dingen stoppen om te spelen/want we zijn allemaal ademloos zonder jou.”

De opbeurende videoclip heeft een belangrijke boodschap. “Nick Cave en Iggy Pop hebben PETA de adem benomen met deze lieve videoclip,” zegt PETA President Ingrid E. Newkirk. “Als iedereen zich zou gedragen als de mensen die onze honden denken dat we zijn en op ons rekenen om te zijn, zou de wereld een veel vriendelijker plaats.”

Nick Cave and the Bad Seeds maken deel uit van een lange lijst muzikanten die hun liedjes hebben gedoneerd aan PETA, wiens motto deels leest dat “dieren niet van ons zijn om te mishandelen op welke manier dan ook” – waaronder Paul McCartney, The Black Keys, Sia, Morrissey en Chrissie Hynde.

Bezoek PETA.nl voor meer informatie.

#