ROTTERDAMSE ONTWERPER IS FINALIST IN DE PETA VEGANISTISCHE HANDTAS COMPETITIE

Voor directe publicatie:

30 mei 2017

Contact:

Stichting PETA Nederland; [email protected]

De competitie van de dierenrechtenorganisatie met het Britse merk Wilby zoekt stijlvolle, wreedheidvrije tassen ontwerpers

Rotterdam – Lokale ontwerper Adele Parker is uitgeroepen tot een finalist in PETA’s veganistische handtas ontwerp competitie. Ze werd genomineerd voor haar chique zwarte ontwerp, dat gedragen kan worden als zowel een handtas als een rugzak. De competitie om de nieuwe veganistische “It bag” te vinden wordt uitgevoerd in samenwerking met trendy eco-vriendelijke accessoire merk Wilby. Het winnende ontwerp wordt gekozen door model en dierenrechtenactivist Lucy Watson en zal worden geproduceerd en worden verkocht door Wilby.

“Steeds meer mensen in de mode-industrie mijden dierenhuiden en experimenten met duurzame, veganistische stoffen,” zegt de gast-jurylid Watson. “Deze competitie geeft jonge ontwerpers de kans om deel te nemen aan de trend richting meedogende mode – het is allemaal erg spannend!”

PETA – wiens motto deels leest dat “dieren niet van ons zijn om te dragen” – merkt op dat veel dieren die worden gedood voor leer castratie, brandmerking, en het couperen van staarten moeten doorstaan, allemaal zonder verdoving. Dit is te zien in Stella McCartney’s schokkende video-onthulling van de leerindustrie. Sommige worden zelfs gevild en in stukjes gesneden terwijl ze nog leven. Daarnaast is de wereldwijde huidenhandel berucht om het milieu te beschadigen, van de methaanemissies die door vee worden geproduceerd naar de giftige looierij chemicaliën die de nabijgelegen watervoorziening vervuilen.

Recente innovaties in plantaardige stoffen omvatten druivenleer, kurk, gewassen katoen, Piñatex (afkomstig van ananasbladeren), en MuSkin (geëxtraheerd uit champignonhoedjes).

De meeste Wilby tassen zijn gemaakt in het Verenigd Koninkrijk en in overeenstemming met het motto van het bedrijf en Mahatma Gandhi’s beroemde uitspraak: “Er is geen schoonheid in de mooiste doek als het honger en ongeluk maakt.”

Foto’s zijn beschikbaar op aanvraag. Voor meer informatie kunt u terecht op PETA.org.uk.

#