Sandro, Maje en Claudie Pierlot doen exotische huiden in de ban

Voor onmiddellijke publicatie:

10 april 2020

Contact:
Sascha Camilli +44 (0) 20 7923 6244; [email protected]

SANDRO, MAJE EN CLAUDIE PIERLOT DOEN EXOTISCHE HUIDEN IN DE BAN

Na bont bevestigt SMCP Group ook verbod op exotische huiden aan PETA Frankrijk

Amsterdam – PETA viert weer een nieuwe diervriendelijke toezegging van modemerken Sandro, Maje en Claudie Pierlot, eigendom van het Franse modebedrijf SMCP Group, dat 1.466 winkels heeft in 40 landen, waaronder Nederland. Na vorig jaar bont de rug te hebben toegekeerd, heeft de groep aan PETA Frankrijk bevestigd dat het zal stoppen met de verkoop van artikelen gemaakt van de huid van slangen, krokodillen, struisvogels, kangoeroes en andere exotische dieren.

“Aan elk artikel gemaakt van exotische huid is vreselijk leed voorafgegaan van de dieren die ervoor op gruwelijke manieren zijn gedood, waaronder sommigen die levend gevild werden terwijl ze volledig bij bewustzijn waren”, zegt PETA-woordvoerder Mimi Bekhechi. “We juichen de barmhartige beslissing van SMCP Group toe en moedigen andere merken aan om het voorbeeld van het bedrijf te volgen.”

PETA heeft verschillende onthullende reportages over de exotischehuidenindustrie uitgebracht, die ongebreidelde mishandeling aantonen. Alligators worden gehouden in stinkend water in vochtige, donkere loodsen totdat ze worden geslacht, waarbij hun nek wordt opengehakt en er een metalen staaf in hun hersenen wordt geduwd, vaak terwijl ze volledig bij bewustzijn zijn. Slangen worden vaak aan een boom genageld, waarna ze van boven tot onder worden opengesneden en vervolgens levend worden gevild. En struisvogels van een jaar oud worden per vrachtwagen naar slachthuizen vervoerd, waar werknemers hen ondersteboven ophangen, verdoven en hun de keel doorsnijden.

SMCP Group voegt zijn naam toe aan een groeiende lijst van modemerken, ontwerpers en retailers – waaronder Chanel, Victoria Beckham, Selfridges, Vivienne Westwood en Paul Smith – die alle exotische huiden uit hun collecties hebben verbannen.

PETA – wiens motto deels luidt: “dieren zijn niet van ons om te dragen” – roept andere toonaangevende modemerken, zoals Louis Vuitton, Hermès en Prada, op om ook een verbod op exotische huiden in te voeren.

Ga voor meer informatie naar PETA.nl.

 

#