Schokkend Beeldmateriaal Aanleiding Voor PETA Om De Overheid Van Azerbeidzjan Aan Te Spreken

Voor directe publicate:
15 april 2015

Contact:
PETA Nederland 0900 253 7382; [email protected]

PETA verzoekt een einde aan de massale uitroeing van honden in aanloop naar de Europese Spelen

Amsterdam – Nu de aller eerste Europese Spelen deze zomer plaats vinden in Baku, vangen en doden de autoriteiten naar verluid zwerfhonden op vreselijke wijze als onderdeel van een poging om de straten van Baku “schoon te maken”. Naar aanleiding van foto’s en videobeeldmateriaal waarin stapels zwerfhonden klaarblijkelijk worden verbrand in geïmproviseerde ovens heeft PETA een dringende brief gestuurd naar de Ambassadeur van Azerbeidzjan Mir-Hamza Efendiyev om hem te verzoeken de slachting te stoppen en in plaats daarvan een castreer en steriliseer initiatief op te starten – de enige effectieve manier om de zwerfhonden populatie van Baku terug te dringen.

“Baku staat in het midden van alle belangstelling in aanloop naar de Europese Spelen en het enige dat de wereld nu ziet zijn stapels brandende hondenbotte en pelzen die zwarte rook in de lucht spuwen”, zegt PETA Nederland oprichter Ingrid Newkirk. “PETA roept de overheid van Azerbeidzjan op om dit bloedbad te beëindigen voordat de reputatie van dit prachtige land en de Europese Spelen nog meer daalt.”

Nieuwsberichten geven aan dat honden in het openbaar van heel dichtbij worden doodgeschoten  voordat hun lichamen worden verbrand. PETA – van wie het motto gedeeltelijk bestaat uit “dieren zijn niet van ons om te mishandelen op welke manier dan ook” – verwijst in haar brief naar het feit dat geen enkel uitroeiingsprogramma de enorme zwerfdieren over populatie crisis kan verhelpen. De enige oplossing is preventie door middel van sterilisatie.

De brief van PETA aan de ambassadeur van Azerbeidzjan Mir-Hamza Efendiyev is hier verkrijgbaar.  Meer foto’s zijn hier verkrijgbaar: foto 1, foto 2, foto 3 en foto 4. Bezoek PETA.nl voor meer informatie.

#