Sharon Dijksma Ontvangt Held Voor Dieren Award Voor Verbod Op Wilde Dieren In Het Circus

Voor directe publicatie:
15 september 2015

Contact:
PETA Nederland 0900-235 7382; [email protected]

PETA bedankt staatssecretaris voor haar inzet om wilde dieren niet langer te laten lijden in het circus

Amsterdam — De recente inzet van staatssecretaris Sharon Dijksma zorgt voor een nieuw verbod op wilde dieren in circussen in de Nederlandse wetgeving. Als bedankje ontvangt ze van PETA een ‘Held voor Dieren’ award. Het verbod – dat op 15 september in gaat – zal circusvoorstellingen met wilde dieren verbieden, waardoor tijgers, olifanten, leeuwen en vele andere dieren de ellende van voortdurende opsluiting en mishandeling gespaard blijft. PETA reikt de award, waaronder een ingelijst certificaat, doorgaans uit aan personen die voorbeeldige inzet hebben getoond voor de bescherming van het welzijn van dieren.

“Het publiek keert de rug toe aan bedrijven die profiteren van dieren door ze onder dwang verwarrende en pijnlijke kunstjes uit te laten voeren”, zegt PETA Nederland woordvoerder Tim Zijlstra. “PETA spoort andere landen aan om net als Nederland voor eens en voor altijd een einde te maken aan optredens van wilde dieren in circussen.”

Zoals PETA, wiens motto gedeeltelijk bestaat uit “dieren zijn niet van ons om te gebruiken voor vermaak” erop wijst, ervaren dieren extreme stress en ontbering in gevangenschap. Het is gangbare praktijk in circussen om olifanten, leeuwen, beren en andere wilde dieren te slaan, elektrische schokken toe te dienen, aan de ketting te leggen en met de zweep te slaan, om ze te intimideren voor het uitvoeren van kunstjes

Bezoek alstublieft PETA.nl voor meer informatie.

#