Sia Zorgt Voor De Muzikale Achtergrond Bij PETA’S Modeshow Parodie Waarin Dieren Menselijke Huiden Dragen

Voor directe publicatie:
23 november 2015

Contact:
PETA Nederland 0900 235 7382; [email protected]

Provocerende openbare aankondiging draait de rollen om voor mensen, die ieder jaar miljoenen dieren doden voor hun huid

Amsterdam – Net op tijd voor de start van de kerstinkopen, heeft popsensatie Sia met PETA US – van wie het motto gedeeltelijk bestaat uit “dieren zijn niet van ons om te dragen” – samengewerkt voor een indringende computer-gegenereerde parodie van een modeshow. De parodie laat de kijkers zien hoe het zou zijn om van plaats te ruilen met de dieren die worden doodgeknuppeld en geëlektrocuteerd om jassen en andere kledingstukken te maken.

Met behulp van Sia’s nummer “Free the Animal” toont de openbare aankondiging, hier beschikbaar, een zeehond als ontwerper en vossen als modellen gehuld in menselijke huid, met als boodschap: “Doe je huiden uit. Kleed je in menselijkheid.”

“Diervriendelijke veganistische mode is populairder dan ooit en het weerspiegelt een veranderende houding ten opzichte van het doden van dieren voor hun huid,” zegt Sia. “Ik leen mijn nummer ‘Free the Animal’ van harte uit aan PETA, om te gebruiken voor deze belangrijke openbare aankondiging.”

Elk jaar sluiten mensen miljoenen dieren op en doden hen voor mode. Vossen op pelsdierfokkerijen in China worden in kleine kooien gevangen gehouden, alvorens te worden doodgeknuppeld en zelfs levend gevild. Bij ganzen worden de veren hardhandig uit hun lichaam gerukt. Koeien die worden gedood voor leer verduren extreme overvolle omstandigheden en opsluiting, alsook castratie, brandmerken, couperen van staarten en onthoornen – dit alles zonder enige pijnstillers. In Canada worden zeehonden doodgeschoten of wordt de schedel ingeslagen, en in de Verenigde Staten, Argentinië en Australië – waar 90 procent van ’s werelds merinowol vandaan komt – worden schapen opengesneden, geschopt en geslagen door schapenscheerders.

De openbare aankondiging werd gratis voor PETA Azië geproduceerd door gerenommeerd reclamebureau Ogilvy & Mather in Beijing.

Voor meer informatie kunt u terecht op PETA.nl.

#