Sir Paul Mccartney Komt Op Voor Vissen In Nieuwe Vegetarisme Advertentie

Voor directe publicatie:

13 maart 2008

 

Contact:

Will Wright +44 20 7357 9229, toestel 232; [email protected]

 

“Vele jaren geleden was ik aan het vissen en terwijl ik de arme vis binnenhaalde, realiseerde ik me: “Ik ben hem aan het doodmaken en dat alleen maar voor een ogenblikje plezier”. Dit zegt Sir Paul McCartney in zijn gloednieuwe advertentiecampagne voor PETA. Hij vertelt verder: “En op dat moment werd het me duidelijk. Ik realiseerde me, terwijl ik zag hoe hij naar lucht hapte, dat zijn leven net zo belangrijk is voor hem, als mijn leven dat is voor mij”. De boodschap van de advertentie: “Ik ben Paul McCartney en ik ben vegetari‰r”.

 

En niet alleen PETA?s trouwe supporter Sir Paul heeft het vlees vaarwel gezegd. Andere beroemdheden die PETA?s vegetarismecampagne steunen, zijn onder andere Pamela Anderson, zangeres Joss Stone, de bijzondere acteur-regisseur Forest Whitaker, acteur en Academy Award-genomineerde Casey Affleck en actrice Alicia Silverstone, die te zien is in een 30-seconden durende videoclip van PETA, waarin de blonde beauty naakt een duik in een zwembad neemt en haar gezonde en veganistische lichaam laat zien.

 

“Van komieken tot Academy Award-winnende acteurs en van topatleten tot muzikanten zoals Sir Paul McCartney die grote faam hebben verworven, zorgen beroemdheden ervoor dat vegetari‰r worden ‚‚n van de snelst groeiende trends in het land is”, zegt PETA’s algemeen directeur Ingrid E Newkirk. “Of het nu is voor de dieren, het milieu of om gezondheidsredenen, de redenen van beroemdheden om geen dieren meer te eten, zijn net zo divers en inspirerend als hun talenten.”

 

Sir Paul is al meer dan twee decennia een voorvechter van het vegetarisme. Zijn inzet werd de afgelopen jaren alleen maar groter en hij gaat door met het vestigen van de aandacht op wreedheden, die worden veroorzaakt door zowel het eten van vlees als door andere oorzaken. Zoals Sir Paul aangeeft: “Het enige wat je hoeft te doen om de aarde te redden, is te stoppen met het eten van vlees. Dat is het allerbelangrijkste wat jij kunt doen. Het is verbijsterend als je erover nadenkt. Vegetarisme heeft effect op heel veel dingen tegelijk: het milieu, hongersnood en wreedheid”.

 

Ga voor meer informatie over vegetari‰r worden naar PETA.org.uk.