Slangen opgeblazen tot ze sterven voor ‘luxeartikelen’ in schokkende nieuwe PETA-onthulling

Slangen opgeblazen tot ze sterven voor ‘luxeartikelen’ in schokkende nieuwe PETA-onthulling

Campagne om de verkoop van exotische huiden te beëindigen richt zich op LVMH

Amsterdam – Een nieuw onderzoek van PETA Azië naar een fokkerij in Vietnam die slangenhuid levert voor gebruik in de wereldwijde leerindustrie heeft gruwelijke slangenmishandeling onthuld, waaronder het afsluiten van hun mond en anus met elastiekjes om hen vervolgens op te blazen met een luchtcompressor met de dood tot gevolg, wat hun hart verplettert en ernstige pijn veroorzaakt. Als reactie op de bevindingen roept PETA LVMH op om niet langer te profiteren van het leed en de dood van slangen en exotische huiden te verbieden.

Op de beelden van PETA Azië is te zien dat de staart van een slang beweegt tijdens het dodelijke opblazen, wat aangeeft dat de pythons mogelijk nog in leven zijn als werknemers hun huid eraf trekken en hun ingewanden eruit rukken. De onderzoeker zag niemand controleren op tekenen van leven voordat de slachting begon. De slangen werden gehouden in krappe, smerige draadgazen kooien zonder water, voedsel of verrijking. Toen een onderzoeker van PETA Azië hoorde dat velen van hen mijten hadden, vroeg hij naar veterinaire zorg. Een medewerker antwoordde: “Wat heeft het voor zin [om de slangen te behandelen]? We villen ze toch.”

“In plaats van weelderige oerwouden en moerassen te verkennen en alle zintuiglijke genoegens te ervaren waarop ze zo goed zijn afgestemd, worden slangen die voor hun huid worden gebruikt in smerige kooien gehouden, opgeblazen als ballonnen en zelfs levend gevild”, zegt Mimi Bekhechi, campagne-adviseur van PETA. “PETA dringt er bij iedereen op aan om deze gruwelijke wreedheid te verwerpen door te weigeren iets te kopen dat is gemaakt van exotische huiden.”

PETA Azië heeft onlangs ook nieuwe videobeelden verkregen van een fokker die het slachten van krokodillen demonstreert, waarbij stapels dieren te zien zijn wiens bek dichtgebonden wordt en die vervolgens in zakken worden gewikkeld zodat ze niet konden bewegen. Een werknemer liep over hen heen en bedwelmde hen op een ruwe manier, waarna andere werknemers hen met een mes staken. Ondanks de poging om hen te verdoven, bewogen ze alsnog terwijl werknemers hen probeerden te doden.

PETA Azië en haar zusterorganisaties – waarvan het motto deels luidt: “dieren zijn niet van ons om te dragen” en die zich verzetten tegen speciësisme, een wereldbeeld waarin de mens superieur wordt geacht – hebben wreedheid blootgelegd op reptielenfokkerijen op drie continenten (Afrika, Azië en Noord-Amerika) en hebben elke keer laten zien dat deze intelligente, gevoelige dieren onder erbarmelijke omstandigheden gevangen worden gehouden en een gewelddadige dood sterven.

In de afgelopen jaren hebben talloze topontwerpers – waaronder Chanel, Tommy Hilfiger, HUGO BOSS, Victoria Beckham en Mulberry – exotische huiden verboden en PETA roept LVMH op om dit voorbeeld te volgen.

Ga voor meer informatie naar PETA.nl of volg de groep op Facebook of Twitter.

Contact:

Sascha Camilli +44 (0) 20 7923 6344; [email protected]

#