SOFINE EN HAK IN DE PRIJZEN GEVALLEN BIJ ALLEREERSTE VEGAN FOOD AWARDS VAN PETA

Voor onmiddelijke publicatie:
November 15, 2017

Contact:
Stichting PETA Nederland 0900 235 7382; [email protected]

SOFINE EN HAK IN DE PRIJZEN GEVALLEN BIJ ALLEREERSTE VEGAN FOOD AWARDS VAN PETA
De eerste editie van de prijzen bekroont pioniers die voldoen aan de groeiende vraag naar diervriendelijk voedsel

Amsterdam – De vraag naar vegan eten rijst de pan uit en de markt voor maaltijden, snacks en dranken zonder dierlijke ‘producten’ is sterker en gevarieerder dan ooit. Volgens Google Trends zijn zoekopdrachten voor het woord ‘vegan’ in de afgelopen vijf jaar vertienvoudigd, en het aantal bestellingen voor PETA’s gratis veganistisch starterspakket vanuit Nederland steeg van ongeveer 3.500 in 2015 tot bijna 10.000 in 2016. Daarom heeft PETA dit jaar besloten om haar allereerste Vegan Food Awards uit te reiken.

Er worden prijzen uitgereikt in 10 categorieën. Dit zijn slechts een aantal van de winnaars:

Beste zuivelvrije kaas: Mr. and Mrs. Watson
Het team van deze Amsterdamse eetbar bereidt zijn eigen sensationele veganistische kazen, waaronder brie, roquefort en roomkaas.

Beste vegan worstje: Hak
Het oudste voedselmerk van Nederland lanceerde dit jaar een vegan assortiment en deze eiwitrijke bonenworst vliegt de supermarktschappen uit.

Beste vegan pizza: Pizza Verde bij Woodstone
Deze pizzeria in Haarlem biedt een vegan optie met groene asperges, truffelaardappelen, dun gesneden prei, walnoten, zeekraal en gemarineerde olijven.

Andere winnaars zijn The Dutch Weed Burger (Beste vegan burger), BioBandits (Beste vegan mayonaise), SoFine Foods (Beste vegan vis), De Vegetarische Slager (Beste vegan broodje), Juice Brothers X Van Leeuwen (Beste vegan ijs), Jumbo (Beste supermarkt voor vegan eten) en De Oude Gasfabriek (Beste vegan driegangenmaaltijd).

“Van bourgondische meergangenmaaltijden tot betaalbare en lekkere plantaardige pizza’s, de culinaire veganwereld van Nederland is nog nooit zo interessant geweest”, aldus PETA-oprichter Ingrid Newkirk. “PETA’s allereerste Vegan Food Awards bekronen de medelevende bedrijven die aan de enorme vraag van het publiek naar diervriendelijke producten van hoge kwaliteit voldoen en het allerbeste leveren.”

Naast dat vegan maaltijden dieren ontzien van dagelijks lijden en een angstaanjagende dood in de hedendaagse vlees-, ei- en zuivelindustrieën zijn ze ook ‘groener’. Volgens de Verenigde Naties is een wereldwijde overstap naar een vegan dieet noodzakelijk om de ernstigste gevolgen van klimaatverandering tegen te gaan. Vegans hebben ook minder kans op hartaandoeningen, beroertes, diabetes, obesitas en kanker dan vleeseters.

Ga naar PETA.nl voor meer informatie over alle winnaars.

#