Stella Mccartney, PETA Lanceert Allereerste Anti-Leer Campagne Voordat De London Fashion Week Plaatsvindt

Londen – PETA, zal samen met Stella McCartney tijdens de London Fashion Week, mode bewuste mensen aansporen om niet alleen bont maar ook leer te verwerpen met een virale video onthulling over de huidenhandel, gepresenteerd door McCartney. “Als ontwerper, werk ik graag met materialen die niet bloeden; daarom vermijd ik alle dierenhuiden”, zegt McCartney in de video. “Sluit je bij mij aan in het ontdekken van de gigantische verscheidenheid in modieuze schoenen, riemen, tassen en portemonnees die niet het product zijn van de gewelddadige dood van een koe.”

Zoals vermeld in de New York Times, heeft PETA US’ Stella McCartney video, die voor het eerst vertoond zou worden in taxi’s in Manhattan, een stroeve start gehad. Omdat stijlredacteuren en inkopers van over de hele wereld zich tussen de modeshows door in taxi’s verplaatsen tijdens New York Fashion Week, had PETA US gepland een video vertoning te regelen op tv-schermen in de taxi’s, maar VeriFone Media, die de advertenties plaatst in de taxi’s, heeft aan PETA US geweigerd de video te vertonen, ze zeiden dat de schermen consumentenadvertenties laten zien en geen informatieve spotjes vertonen. Onverschrokken lanceren PETA en haar zusterorganisaties de video’s op mode blogs, via tweets van bekendheden en op Facebook pagina’s van de meer dan een miljoen online activisten.

In PETA’s video, legt McCartney uit, terwijl ze een eenmalige collectie laat zien tijdens London Fashion Week, dat koeien gedood worden voor hun huid, worden gecastreerd, gebrandmerkt, onthoornd en dat hun staart wordt afgeknipt, alles zonder verdoving. In het slachthuis wordt de keel doorgesneden, waarbij vele koeien worden gevild en in stukken gesneden terwijl ze nog bij bewustzijn zijn. De giftige chemicaliën die gebruikt worden om de dierenhuid te behandelen en te zorgen dat het niet gaat rotten schaden de gezondheid van de werknemers en kan nabij gelegen watervoorraden en de bodem verontreinigen, wat weer leidt tot verhoogde toename van kanker onder buurtbewoners. Terwijl de ontwerpers de beroemdheden die ze kleden bekend maken met de wreedheid die inherent is aan de huidenhandel, vermijdt een steeds groter aantal van hen – waaronder Marc Bouwer, Natalie Portman en Joan Jett – leer, bont en andere dierenhuiden en bewijzen zo dat je er geweldig uit kunt zien zonder dieren te doden.

Ga alstublieft naar PETA.nl of klik hier voor meer informatie om PETA’s video te bekijken.

#