Succes Van Esprit’S ‘PETA-Approved Vegan’ Sneakers Zorgt Voor Nieuwe Uitgebreide Lijn

Voor directe publicatie:
24 april 2015

Contact:
Stichting PETA Nederland: 0900 235 7382; [email protected]

Stijlvolle, ecologische, leervrije ontwerpen met het label van PETA UK nu ook in ballerina’s, sandalen en meer

Amsterdam – De eerste lijn leervrije vrouwensneakers van internationale retailer Esprit – die afgelopen zomer debuteerde met PETA UK’s ‘PETA-Approved Vegan’ label – was zo’n overweldigend succes, dat het bedrijf hun dier- en milieuvriendelijke lijn uitbreidt. De tweede, nog grotere collectie van ‘PETA-Approved Vegan’ schoenen bevat nu 25 verschillende stijlen. Naast de trainers bevat de nieuwe schoenenlijn ook ballerina’s, sandalen en instappers, die shoppers online of in Esprit winkels kunnen kopen. Met een aanwezigheid in meer dan 40 landen en meer dan 900 winkels, neemt het wereldwijde modemerk het voortouw bij het bevorderen van diervrije mode.

“Esprit is opgericht op basis van creativiteit en verantwoordelijkheid en deze geest is vandaag de dag nog steeds van toepassing. Dit komt tot uiting in onze voortdurende inspanningen om de filosofie van aantrekkelijke veganistische mode over te brengen naar een commercieel lifestyle product,” zegt Martin Krist, Global Business Manager Schoenen, Esprit. “Met de steun van PETA UK kunnen we bewuste consumenten meer transparantie brengen en hopen we deze samenwerking verder uit te breiden.”

Op de labels (foto hier en hier beschikbaar) – in het Engels, Frans en Duits – is te lezen: “Dit product is ontworpen om diervriendelijk te zijn. Het is door PETA UK goedgekeurd als veganistisch verantwoord, wat betekent dat geen enkel dier  betrokken is geweest bij het vervaardigen van dit product.”

“Instappers, sandalen, ballerina’s – shoppers die op zoek zijn naar stijlvolle leervrije schoenen hebben meer keuze dan ooit, dankzij de nieuwste ‘PETA-Approved Vegan’ lijn van Esprit”, zegt PETA Nederland oprichter Ingrid Newkirk. “Het succes van Esprit’s veganistische ontwerpen bewijst de enorme vraag van consumenten over de hele wereld voor duurzame, diervriendelijke mode.”

De ecologische voetafdruk van diervrije stoffen – ongeacht of het gaat om natuurlijke of synthetische materialen – is miniem in vergelijking met de ecologische vernietiging die veroorzaakt wordt door de vee-industrie. Van de uitstoot van koolstof geproduceerd door veehouderijen tot giftige leerlooierij-chemicaliën die nabijgelegen watervoorzieningen vervuilen, de leerindustrie heeft een verwoestende impact op de aarde. Niet alleen is het milieuvriendelijker dan leer, maar veganistische materialen zorgen er ook voor dat dieren geen castratie, brandmerken, staart couperen en andere wreedheden ondergaan – waaronder wreedheden die dieren ondergaan in de bloeiende hondenleerindustrie die PETA Azië onlangs aan het licht bracht in China.

PETA UK’s internationaal erkende ‘PETA-Approved Vegan‘ logo helpt shoppers in een oogopslag wreedheidvrije producten te herkennen. Het gebruik van het logo stelt ontwerpers en retailers in staat om hun wreedheidvrije producten in de schijnwerper te zetten en aandacht te vragen voor duurzame en ethisch verantwoorde mode.

Ga voor meer informatie over veganistische schoenen naar PETA.nl.