Supertrash Stopt Verkoop Angora Na 24-Urige Campagne Van PETA

Voor directe publicatie:
10 oktober 2014

Contact:
Stichting PETA Nederland 0900-235 7382; [email protected]

Nederlandse modegigant haalt angora uit de schappen na overstroomd te zijn door klachten van bewuste consumenten

Amsterdam – Na de ontvangst van duizenden e-mails van consumenten, die verontwaardigd waren dat SuperTrash de verkoop van angorawol voortzette, heeft de Nederlandse oprichter en directrice van het bedrijf vandaag toegezegd de verkoop van angorawol te beëindigen en het product uit de collectie te halen. In minder dan 24 uur, door middel van een online campagne, opgestart door PETA Nederland en ondersteund door Twee Kamerlid Marianne Thieme en de populaire metal/rockband Within Temptation, schreef Olcay Gulsen de volgende e-mail in reactie op de berichten die zij ontving van mensen over deze kwestie:

“Ik ben enorm onder de indruk van de reacties die ik heb gekregen de afgelopen dagen en heb daarom ook besloten per direct de 3 artikelen waar het omgaat uit het assortiment te halen. Daarnaast garandeert SuperTrash dat er naast bont ook nooit meer angora zal worden geproduceerd.”

“Door toe te zeggen alle verkoop van angora voor goed te beëindigen en dit wrede producten uit al haar internationale websites en schappen te halen, heeft SuperTrash de juiste keuze gemaakt voor dieren en consumenten”, zegt Ingrid Newkirk, oprichter van PETA Nederland. “Angorawol staat voor wreedheid tegen dieren, en PETA verzoekt iedere andere retailer die nog steeds winst maakt door middel van dit leed om het voorbeeld van SuperTrash te volgen.”

Het onderzoek van PETA Azië – met nooit eerder vertoond videomateriaal – laat zien dat konijnen bij wie de vacht wordt geknipt of geschoren ook intens lijden tijdens het knipproces. Hun voor- en achterpoten worden strak aan elkaar gebonden zodat ze over een bord uitgerekt kunnen worden – een angstaanjagende ervaring voor ieder prooidier. Konijnen hebben een hele dunne huid, en de scherpe gereedschappen om mee te knippen of scheren verwonden de konijnen onvermijdelijk terwijl ze wanhopig proberen te ontsnappen. Bij duizenden konijnen op angorafokkerijen wordt de vacht met de volle hand uit hun huid gerukt. Of angora nu geschoren of geplukt is, de angorawolindustrie veroordeelt deze intelligente dieren daarnaast tot jarenlange isolatie in kleine, vieze kooien met draadstalen ondergrond die in hun gevoelige voeten snijdt en ervoor zorgen dat ze hun natuurlijke gedrag niet kunnen vertonen, geen bewegingsruimte hebben en niet met anderen konijnen kunnen omgaan.

Bezoek alstublieft PETA.nl voor meer informatie.