Te ‘Controversieel’ Om Van De Grond Te Komen, Schiphol Weigert Om Air France Advertentie Van PETA Te Plaatsen

Voor directe publicatie:

23 juni 2015

Contact:

PETA Nederland 0900 235 7382; [email protected] 

Advertentie die het wrede beleid van Air France om apen te vervoeren naar laboratoria  in de schijnwerper zet, werd afgekeurd door Schiphol

Amsterdam – Een nieuwe advertentie waarin een aap in een kooi is afgebeeld met de woorden: “Air France vervoert apen naar hun dood in laboratoria”, is afgekeurd door Schiphol, een vliegveld waar Air France op vliegt en NS trein stations die dagelijks luchtpassagiers naar Schiphol vervoert.

“De advertentie van PETA is blijkbaar te ‘controversieel’ terwijl het simpelweg laat zien dat Air France de enige grote luchtvaartmaatschappij in de wereld is die nog steeds apen naar laboratoria vervoert, waar ze worden opgesloten in kooien, vergiftigd, besneden en gedood worden”, zegt Tim Zijlstra woordvoerder van PETA Nederland.

Sommige primaten die naar laboratoria worden vervoerd door Air France komen van smerige apenfokkerijen terwijl anderen weggerukt werden van hun thuis en familie in het wild. De primaten worden in kleine houten kratten gepropt en vervoerd in donkere cargoruimtes – soms zelfs recht onder de voeten van nietsvermoedende passagiers – soms wel bijna 30 uur aaneengesloten voordat ze hun uiteindelijke, dodelijke bestemming bereiken. In 2013 vervoerde Air France minstens 5.500 apen naar laboratoria in de V.S. en Europa.

Bezoek PETA.nl voor meer informatie en bekijk: “De wreedheid van de Air France–KLM group in 60 seconde“.